Grupės pradžia “biplanai” laiko 1995 metų spalio 1-ąją, kai visai neseniai susibūręs kolektyvas pirmą kartą koncertavo didesnėje scenoje.

“Tuo metų vienoje kavinėje, įsikūrusioje sostinės Profesinių sąjungų rūmų rūsyje, vykdavo mini festivaliukai “Tauro rokas”. Buvo kiek nedrąsu – repetavę buvome vos dvi savaites. Žmonių salėje, kaip mums tada atrodė, buvo susirinkęs gal šimtas žmonių. Tačiau kuo toliau, tuo drąsiau jautėmės ant scenos. Baigdami groti savo neilgą programą jau galvojome, kad gal reikėtų visas dainas pagroti dar kartą. Lipdami į sceną jaudulio nebandėme “užgesinti” stikliuku alkoholio, tačiau po pasirodymo neblogai pasisėdėjome, - "Biplan" pradžią prisiminė Maksas. – O štai po devynerių metų “Brodvėjuje” jau ir daug daugiau žmonių susirinko, ir daug daugiau dainų pagrojome. Šventėme ilgiau – iki paryčių. Tačiau tai mums nesutrukdė kitą dieną surengti dar du koncertus”.

Gimtadienio proga “biplanai” gavo daug dovanų. Viena įsimintiniausių – “Lietuvos ryto televizijos” žurnalisto Rimo Bružo, kurio susuktame filme “Pabėgimas iš pragaro” skamba "Biplan" daina “1005-b”, padovanotas paveikslas. “Jis užims garbingą vietą mūsų repeticijų patalpoje”, - tvirtino Maksas, artėjantį pirmadienį vėl ketinantis pasinerti į linksmybes – šį kartą jis švęs savo gimtadienį.