Šio dvylikos valandų festivalio laukiamiausia žvaigždė – Top Cat iš Didžiosios Britanijos. Jis yra vadinamas vienu talentingiausių MC, kurio kiekvienas pasirodymas – spontaniškas muzikos meno kūrinys. Tad turbūt normalu, kad jau daugiau nei 20 metų scenoje leidžiantis Top Cat net keturis kartus yra pripažintas geriausiu MC, rašoma žiniasklaidai išplatintame organizatorių pranešime.

Dvylikos valandų kelionėje po muzikos ir garsų pasaulį „Kings on Fire“ dalyvius taip pat lydės dvidešimties metų patirtį grojant jungle ir drum & bass muziką turintis Aries (Didžioji Britanija), naujosios dub-reggae mokyklos auklėtinis J-Bostron (Airija), Rytų Europos jungle bendruomenei gerai pažįstami Jahrider su MC Cagi (Čekija) bei Jacky Murda (JAV) pasirodymai.

Jacky Murda pirmą kartą Lietuvoje lankėsi dar praėjusį pavasarį ir liko kuo geriausios nuomonės apie mūsų šalį bei žmones. Taigi šįkart šis kultinis jungle muzikos prodiuseris iš JAV už pasirodymą menų fabrike „Loftas“ pasisiūlė neimti savo įprasto honoraro ir tiesiog iš didelės simpatijos Lietuvos publikai sugroti nemokamai.

Ir tai dar ne viskas. Šiais metais didžiausią džiunglių šventę menų fabrike „Loftas“ pradės ir pabaigs šioje scenoje gerbiami lietuvių didžėjai – Cr-Edit, Mr. Unit ir kt.

„The Kings“ – jau ne vieną žinomą vardą pristatęs vakarėlių ciklas vienija Lietuvos utopinę bendruomenę. Taip, tokia egzistuoja ir yra labai vieninga. Maža to, visi žymiausi jungle muzikos atstovai atvažiavę į Lietuvą lieka nustebinti, kokia ta bendruomenė čia didelė, netgi lyginant su pačiu vakarėlių čempionu – Berlynu.

Jau minėta utopinė bendruomenė išpažįsta ne tik jungle, reggea, dub muziką, bet ir rastafari bei geresnio gyvenimo idėją. Esant reikalui ta bendruomenė netgi „sumeta“ reikiamą sumą, kad „The Kings“ organizatoriai galėtų atvežti geriausius šios scenos atlikėjus į Lietuvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją