Pirmojo koncerto žiūrovams spalio 2-ąją tradicinėje festivalio erdvėje - Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) koncertų salėje gros "Ryo Kawasaki Trio". Šis muzikantų trio - tai Rytų ir Vakarų kultūrų junginys, jų muzika aprėpia stilių įvairovę nuo hardhopo iki džiazroko.

Trio lyderis - elektrinės bei akustinės gitaros meistras R. Kawasaki - groja įvairiais instrumentais bei kuria muziką. Jis kilęs iš Japonijos, gyvenęs Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), o dabartinė jo tėvynė - Estija. Su R. Kawasaki kartu gros estas bosistas Toivo Untas bei suomis Markku Ounaskari.

Po jų scenoje pasirodys saksofonininkas Bobas Sheppardas iš JAV. Daugelis turėtų būti girdėję jo muziką, nes jis yra daugiau kaip 100 vaidybinių filmų garso takelių autorius.

Tą patį šeštadienio vakarą naujame naktiniame klube "Naktinė Oazė" koncertuos vaikinų penketukas iš Prancūzijos "noJazz", grojęs 2003 metų "Kaunas Jazz" festivalyje. Šios jaunos grupės muzika ne vieną klausytoją "išgins" į šokių aikštelę.

Antrąją festivalio dieną, sekmadienio popietę, Vytauto Didžiojo bažnyčioje bus pristatytas Eugenijaus Kanevičiaus ir Jano Maksimovičiaus sakralinės muzikos projektas "O, ruduo!". O vakare VDU salėje melomanų laukia 30 metų gyvuojantis amerikiečių penketukas "Spyro Gyra". Tai pirmoji instrumentinė fusion muzikinio stiliaus grupė.

Trečiąjį vakarą džiazo mylėtojai praleis su "Kauno bigbendu". Pirmadienį VDU koncertų salėje vyksiančio koncerto bus galima klausytis nemokamai. Beje, koncertas bus įrašinėjamas, vėliau numatoma išleisti "Kauno bigbendo" kompaktinę plokštelę.

ELTA primena, jog "Kaunas Jazz" festivalis prieš kelerius metus tapo dvimiesčio renginiu - koncertai vyksta ne tik Kaune, bet ir Vilniuje. Gruodžio 11 d. Vilniaus kongresų rūmuose vyks festivalio metų koncertas. Į sostinę iš JAV atvažiuos "The James Carter Organ Trio", vadovaujama žymaus saksofono virtuozo Jameso Carterio. Kiti du trio atlikėjai groja vargonais ir mušamaisiais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją