- Spalio pabaigoje paskelbtas šių metų DJ MAG TOP 100 – bene svarbiausias didžėjų reitingas pasaulyje. Jūs – penkti pagal populiarumą, kaip šią žinią priėmėte?

Būsiu atviras – per daug dėmesio į šį topą nekreipiame. Koncentruojamės į nuostabios muzikos kūrimą ir kokybiškus pasirodymus. Kita vertus, tikrai smagu, kai gerbėjai taip aistringai mus palaiko. Rezultatas – penktoji vieta – tikrai geras, bet tokie rinkimai šiek tiek nukreipia dėmesį nuo pačios muzikos.

- Kai buvote jaunesni, turbūt tokie įvertinimai rūpėjo labiau?

Taip, tikrai taip. Jaunam, karjeros siekiančiam atlikėjui reitingai ir topai gali smarkiai pasitarnauti. Todėl tikrai verčiau savo „Facebook“ sienoje patalpinsiu kvietimą balsuoti už, mano manymu, talentingus naujokus, nei už savo grupę. Tai suteikia matomumo, o šis – visuomet gerai.

- Sausį specialiu miksu paminėjote savo leidyklos „Anjunabeats“ (beje, pirmiau Jono su kolega Paavo Siljamäki įkūrė įrašų kompaniją, ir tik šiek tiek vėliau, prisijungus Tony McGuinness, susiformavo trijulė „Above & Beyond“ - red. past.) dešimtmetį, o ateinantį pirmadienį, lapkričio 13-ąją, parduotuvių lentynose pasirodys dvigubas diskas „Anjunabeats Vol. 9“. Kuo jis ypatingas, ar labiau pabrėžia 2011-ųjų skambesį, ar pristato, ko tikėtis kitąmet?

Kaip ir kasmet, labiau orientavomės į tai, kas bus karšta ateityje, nepamiršdami ir esminių besibaigiančių metų momentų. Taigi šįkart vertėtų atkreipti dėmesį į puikių, šviežiai skambančių, trance su electro house sumaniai derinančių atlikėjų „Norin & Rad“ darbą „Bloom“; taip pat džiaugiamės rinkinyje turėdami labai gerą Maor Levi & Bluestone kūrinį „On Our Own“. Aišku, yra ir „Above & Beyond“ muzikos. Žodžiu, „Anjunabeats Vol. 9“ – į rytojų žvelgiantis darbas.

- Paminėjai albumą „Group Therapy“. Išleidote jį vasarą, kaip diskui sekasi, kokie atsiliepimai?

Sekasi jam gerai, atsiliepimai – puikūs. Nieko nėra smagiau, negu gauti nuoširdžių klausytojų atsiliepimų elektroniniu paštu. O kur dar visos „Twitter“ platformoje rašomos žinutės – jos tokios tikros, nes publikuojamos tiesiog klausantis albumo! Tai antrasis mūsų albumas, bet pirmasis, kai jau egzistuoja „Twitter“, taigi tokios reakcijos – maloni naujiena.

Pasirodymų metu „Group Therapy“ kūrinius minia dainuoja choru, nes moka mintinai. Tai irgi labai malonu. Kai grodavome šią muziką iki albumo išleidimo, to, galima sakyti, trūko. Visi tik pratinosi. O dabar jau susigyveno, ir tai mums labai patinka.

- Daug, beprotiškai daug keliaujate. Kuriuose kraštuose jūsų paklausyti suplūsta didžiausios minios?

Manau, daugelis man pritartų, kad šokių muzikos žemėlapyje karščiausia šalis šiuo metu yra Jungtinės Amerikos Valstijos. Niekada nebūna liūdna ir Pietų Amerikoje. Žinoma, Europoje irgi yra nuostabių vietų. Juk šokių muzika interneto pagalba taip paplito, kad žmonės mūsų laukia visur. Na, gal tik Centrinėje Afrikoje daug gerbėjų neturime – atrodo, ten elektroninė muzika šaknų dar neįleido, nėra tvirtos scenos.

- Ar išpopuliarėjęs ir stadionuose skambantis trance gali pakeisti roko muziką, o didžėjai – roko žvaigždes?

Vietos šiame pasaulyje tikrai yra visiems – niekam nereikia nieko pakeisti. Tiesa, pastebėjau, kad, pavyzdžiui, JAV ne vienas atlikėjas siekia pradėti dirbti su šokių muzikos prodiuseriais. Ir tikrai neretai turime tokių pasiūlymų atsisakyti, nes, galų gale, tai nėra mūsų svajonių išsipildymas. Nebent tai būtų įdomus ir lygiavertis bendradarbiavimas. Taigi, grįžtant prie klausimo, manau, elektroninė muzika randa vis daugiau vietos popkultūroje, bet ji nieko nekeičia, ji tiesiog papildo bendrą sceną.

- Popžvaigždžių gyvenimo jums ragauti, spėju, vis tiek tenka. Įdomu, ar yra laiko išsitraukti piniginę atvykus į svečią šalį? Jus pasitinka išlipus iš lėktuvo, veža į viešbutį, vaišina vakariene, klube – gėrimais...

Cha cha! Koks juokingas klausimas! Taip, tenka išleisti ir asmeninių pinigų. Na, suvenyrai ir panašiai... Bet įprastai už vakarienes ir panašias pramogas nemokame, tai labai miela iš renginių organizatorių pusės!

- Kokius suvenyrus perkate?

Kažką namams – kad ir tautodailę, meno dirbinius. Tiesa, aš, viešėdamas Valstijose, vis netikėtai atsiduriu „Apple“ parduotuvėse... Cha cha! O neseniai viešėdamas Tailande pirkau fotoaparatą.

- Dirbate tam, kad kiti linksmintųsi. Ar netenka pavydėti klubuose gerai ir nerūpestingai laiką leidžiantiems žmonėms?

Hm, kažin ar pažįstu bent vieną didžėjų, kuris laisvą vakarą norėtų eiti į naktinį klubą! Jei jie ir klauso šokių muzikos, tai daro gulėdami prie baseino! Mūsų poilsis su šokių aikštele mažai susijęs.

Nors, aišku, kartais pagalvoju apie tai, kad smagu būtų pasijausti jaunu ir naiviu, tokiu, koks eidavau į klubus prieš susiburiant „Above & Beyond“. Pasiilgstu tos nežinomybės, mistikos – deja, ji niekada negrįš, tenka stebuklų ieškoti kitose srityse.

- Naujieji Metai, Kalėdos – renkatės šeimą ar darbą?

Beveik visuomet darbą. Naujųjų Metų išvakarės, Kūčios, antra Kalėdų diena... Žinoma, norisi būti su šeima, todėl bent gruodžio 25-ąją stengiamės negroti. Bet visko būna.

- Verta?

Žinoma. Taip, tai – darbas už pinigus, bet taip elgiamės todėl, kad jaučiame muzikai aistrą. Begalinę. Mums tikrai pasisekė, kad tiek daug pasiekėme muzikos industrijoje, daugybė žmonių norėtų būti mūsų vietose, visa tai be galo vertiname.

- Kokioms pagundoms naktiniuose klubuose sunkiausia atsispirti? Net ir dirbant?

Kad neturiu kam atsispirti. Turiu mylimą žmoną, daug negeriu, taigi tiesiog mėgaujuosi muzika, o tai – jokia nuodėmė. Nuotykių klubuose neieškau. Bent jau nebeieškau, cha cha! Mano kolegos – taip pat.

- Didžėjai kartais pasidalina pasakojimais apie tai, kaip jų viename ar kitame klube žmonės prašė sugroti kvailiausius įmanomus kūrinius. Ar „Above & Beyond“ turi tokių istorijų?

Pamenu geresnę. Kartą klube prie manęs priėjo vaikinas ir dovanų įteikė kukurūzų spragėsių indelį! Labai įdomu. O kūrinių prašytojai nekamuoja. Bent jau nieko juokingo neprisimenu. Manau, žmonės mus pažįsta ir gerbia.

---

Jono, paklaustas, ką išskirtų iš praėjusių viešnagių pas mus, prisipažino, kad sunkiai beatskiria, kurie iš jo diriguotų vakarėlių vyko Lietuvoje... Tik užsiminė, kaip ir absoliuti atlikėjų dauguma, apie neabejotinai gražias mūsų merginas. Atsisveikindama palinkėjau, kad gruodžio 9-osios naktis „Ūkio banko teatro arenoje“ virstų taip paprastai neužmirštamais įspūdžiais. Tiesa, iki apsilankydami Vilniuje „Above & Beyond“ dar spės audringai paminėti 400-ąją savo radijo laidą „Trance Around The World“ Libano sostinėje Beirute.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją