Iš žmonių skerdykla virtusio forto į laisvę sugebėjo ištrūkti “1005-b” būrio kaliniai. Būtent taip – “1005-b” - vadinasi ir “Pabėgime iš pragaro” skambanti grupės "Biplan" kartu su reperiu Svaru iš "G&G Sindikato" įrašyta daina.

“Su Rimu Bružu esame geri draugai ir visada vieni kitiems padedame kūrybiniuose darbuose,” - apie bendradarbiavimą su žurnalistu pasakojo "Biplan" gitaristas ir vokalistas Maksas Melmanas.

"Biplan" vaikinai su Svaru įrašyti bendrą dainą susitarė įdomiomis aplinkybėmis - atsitiktinai susitikę vienoje greitkelio Vilnius-Klaipėda degalinėje muzikantai nusprendė išgerti arbatos vienoje už Kryžkalnio esančioje užkandinėje. “Svaras važiavo motociklu, tad atsidūrė ten greičiau nei mes, važiuodami savo autobusiuku. Susėdome prie staliuko ir papasakojome Svarui apie kūrinio “1005-b” idėją. Jam mintis patiko, o rezultatu bei bendradarbiavimu, manau, yra patenkintas ir jis, ir mes,” - sakė Maksas.

Kūrinio “1005-b” vaizdo klipas praėjusią savaitę debiutavo “Tango TV” eteryje. Pasak Makso, šou verslo atstovai buvo kiek nustebę, išvydę dokumentinės juostos kadrais iliustruotą “1005-b” vaizdo klipą, toli gražu neprimenančio nuotaikingų “Labas rytas” bei “Šypsenos” vaizdo kūrinių.

Daina “1005-b” skambės ir jau leidybai ruošiamame naujame "Biplan" albume.