Ne tik muzikos naujienomis bei aktualijomis besidomintys lietuvaičiai galėtų nesunkiai paniūniuoti dainos „Raudoni vakarai“ melodiją ar pacituoti tekstą, tačiau tik nedidelė dalis naujų dainos gerbėjų atpažintų šio populiaraus kūrinio atlikėją gatvėje.

Dainininkė Ieva Narkutė jau šešerius metus turi savo ištikimų klausytojų ratą, kurie žavisi jos atliekamais dainuojamosios poezijos kūriniais. Ieva ne tik nuoširdžiai atlieka dainas, bet pati rašo muziką ir žodžius.

Jaunoji bardė yra iš tų retų scenos žmonių, kuriuos išgarsino talentas ir kūryba, o ne seksuali išvaizda, pikantiškos istorijos ar dirbtinai rezgami skandalai. Todėl nenuostabu, kad daugeliui gali pasirodyti, kad Ieva iki šiol jaukiai „slėpėsi“ savo garsiosios dainos šešėlyje. Tačiau pati dainininkė teigia kitaip: „Aš tiesiog koncertavau kitokio žanro rėmuose. Ir nėra taip, kad niekas manęs negirdėjo ir nematė iki šiol - matė, tiesiog kitaip."

Lapkričio 14 d., 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje ir gruodžio 17 d., 18 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje pamatyti ir išgirsti Ievą didžiojoje scenoje galės tiek nauji, tiek ištikimi jos gerbėjai. Pirmiesiems šis koncertas taps intriguojančia pažintimi, antriesiems – puikia proga išgirsti savo pamėgtą atlikėją naujai ir kitaip. Tekstų ir muzikos kūrėja bei atlikėja subūrė muzikantų grupę, drauge su jais aranžavo savo pačios kūrinius ir pirmą kartą pristatys juos viešai. Iki nervų galiukų užgaunančios dainos „Raudoni vakarai“ autorė pati akompanuos sau pianinu.

„Šios dainos neįmanoma klausytis ramia širdimi: nors girdėjau begalę kartų, man kaskart nuo jos melodijos ir žodžių per kūną perbėga šiurpuliukai“, – prisipažįsta dainininkas ir muzikantas, pagrindinio vaidmens filme „Tadas Blinda. Pradžia“ atlikėjas Mantas Jankavičius.

Lietuvą sugraudinusi Ievos daina „Raudoni vakarai“ prieš metus buvo garsinama ir Rusijoje. Viena kino juostos „Tadas Blinda. Pradžia“ žvaigždžių aktorė Agnė Ditkovskytė kartu su dailiojo čiuožimo medalininku Povilu Vanagu rusų TV megaprojekte „Ledas ir liepsna“ skambant šiai dainai atliko šokį ant ledo ir sužavėjo milijoninę auditoriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)