E. Johnas į sceną užlipo po kelių apšildžiusios grupės kūrinių ir grojo kartu. Vos užlipęs į sceną jis sulaukė fotografų dėmesio ir jiems fotografuojant iškišo liežuvį.

Sveikindamasis su gerbėjais E. Johnas susipainiojo: „Labas vakaras, Estija!“. Iš pradžių nesupratęs publikos reakcijos (šūksnių ir švilpimo) jis tęsė pasirodymą, tačiau kolegų įspėtas apie klaidą, atsiprašė publikos ir tikino besidžiaugiąs galėdamas būti čia, Lietuvoje.

Eltono Johno ir grupės koncertą penktadienį apšildė violončelininkų duetas iš Kroatijos „2CELLOS“. Duetas keletą kūrinių atliko ir drauge su Didžiosios Britanijos pažiba E. Johnu bei jo grupe.

„2CELLOS“ vaikinai Luka Sulicas ir Stjepan Hauseras milžiniško dėmesio ir populiarumo sulaukė šių metų sausį, kuomet violončelėmis atliko Michaelo Jacksono kūrinį „Smooth Criminal“ ir tokią jo versiją patalpino į „YouTube“ svetainę.

Vos po mėnesio nuo savo viešo debiuto „YouTube“ svetainėje vaikinai sulaukė Eltono Johno kvietimo prisijungti prie jo pasaulinio koncertinio turo ir ne tik tapti jo koncertų apšildančia grupe, bet ir atlikti keletą bendrų kūrinių.

Sausakimšoje arenoje šarmingas atlikėjas penktadienio vakarą atlieko geriausius ir garsiausius kūrinius, kurie šiandien puošia beveik penkis dešimtmečius trunkančią jo karjerą. E. Johnas turi daugiau nei 50 hitais tapusių kūrinių, o koncerto Vilniuje metu skambėjo tik geriausios ir lietuviams puikiai žinomos melodijos.

E. Johnas Lietuvoje pirmą kartą lankėsi dar 2006-aisiais. Tuomet koncertas, į kurį susirinko per 30 tūkstančių žmonių, vyko Vingio parke. Šiemet į areną susirinko beveik 10 000 atlikėjo gerbėjų.

„Tai, kad prieš savo gastroles Maskvoje ir Kijeve, Eltonas Johnas į koncertų tvarkaraštį įtraukė ir Vilnių, mums yra didelė sėkmė ir įvertinimas, o drauge ir ilgamečio bendradarbiavimo su pasauliniu koncertų organizavimo lyderiu „Live Nation“ rezultatas, nes šios kompanijos atstovai atlikėjo koncertą organizuoti pasiūlė būtent „SEVEN“ įmonių grupei“, – pasakojo „SEVEN Entertainment“ generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis. Jis neabejoja, jog antrasis E. Johno koncertas Lietuvoje yra vienas didžiausių, o kartu ir kultūriškai vertingiausias šių metų koncertas, pralenkiantis kitus tiek pagal pinigų sumą, kuri už pasirodymą sumokama atlikėjui, tiek pagal trokštančių jį išvysti skaičių. 2010-ais metais pagal bilietų pardavimus į koncertus, Eltonas Johnas buvo trečioje vietoje pasaulyje. Jį aplenkė tik „U2“ bei „Bon Jovi“.

Aktyvią muzikinę karjerą D. Britanijos atlikėjas, kompozitorius ir pianistas pradėjo 1964 metais ir nuo to laiko pardavė daugiau nei 250 mln. įrašų bei tapo vienu sėkmingiausių atlikėjų istorijoje. Vien jo singlo „Candle in the wind“ pardavimai visame pasaulyje siekia 33 mln. kopijų ir užima pirmą vietą geriausiai parduodamų singlų sąraše.

Eltonui Johnui priklauso ir gausybė prestižiškiausių pasaulio apdovanojimų: šešis kartus triumfavo „Grammy“ apdovanojimuose, atsiėmė Oskaro statulėlę, laimėjo „Auksinio gaublio“ bei „Tony“ apdovanojimuose.

Atlikėjui taip pat teko bendradarbiauti su dideliu būriu pasaulinių žvaigždžių, tarp kurių tokie vardai kaip: Johnas Lennonas, George'as Michaelas, Eminemas, Stevie'as Wonderis, Ericas Claptonas ir net ekstravagantiškoji Lady Gaga, su kuria 52-ųjų „Grammy“ apdovanojimų ceremonijos metu grojo duetu pianinu.

Neįtikėtinas Eltono Johno talentas ėmė skleistis dar ankstyvoje jaunystėje. Pianinu groti mažasis genijus pradėjo sulaukęs vos trijų metų ir jau tuomet iš klausos gebėjo puikiai atkartoti išgirstus kūrinius. Būdamas 11-os metų, jis laimėjo stipendiją ir tapo Londono Karališkosios muzikos akademijos auklėtiniu, kur savo mokytojus pribloškė iš klausos atkartojęs pirmą kartą girdėtą sudėtingą keturių lapų Hendelio kūrinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją