Atlikėjai Lietuvoje koncertavo pirmą kartą. „30 Seconds to Mars“ nariai patys išsirinko apšildančią grupę, kuri išsiskiria savo stiliumi ir atliekama muzika.

„Nors atlikėjai, prieš kurių pasirodymą, į sceną lipą apšildanti grupė, neretai renkasi vietinius muzikantus, tačiau iš „30 Seconds to Mars“ trijulės nesulaukėme prašymo pasiūlyti vietos atlikėjų“, – pasakojo koncerto organizatorių „Seven Live“ vadovas Juras Vėželis.

Suomių duetas „TV Off“ „30 Seconds to Mars“ gerbėjams, prie arenos šurmuliuoti pradėjusiems likus kelioms valandoms iki pasirodymo, dovanojo neįprastai skambančios pop ir elektroninės muzikos samplaiką. Anot renginio organizatorių, publiką apšildanti grupė jau sulaukė kelių garsių leidybinių kompanijų ir radijo stočių dėmesio ir teigiamų kritikų įvertinimų. Be to, audringą lietuvių reakciją sukėlė tai, jog "TV off" vokalistė prisiminė besilankiusi festivalyje "Be2gether". Šiltai publikos sutiktas duetas po gerą pusvalandį trukusio pasirodymo sceną užleido vakaro šeimininkams.

„30 Seconds to Mars“ koncerte šėlo ne tik užkietėję roko, elektroninės, bet ir originaliai skambančios pop muzikos gerbėjai. Būrį ištikimiausių gerbėjų, į koncertą atvykusių ne tik iš sostinės ar kitų Lietuvos miestų, bet ir kitų Europos valstybių, grupės lyderis įaudrino raginimais dainuoti kartu.

Regis, ne mažiau džiaugsmo nei dievukų pasirodymas scenoje, publikai suteikė ir iš palubės netikėtai nusileidę milžiniški raudoni balionai, skraidę ne tik virš gerbėjų galvų, bet ir besiritinėję scenoje.

"Ačiū, Lietuva", - publiką kaitino J. Leto.

Tris studijinius albumus išleidusios grupės įkūrėjas ir Lyderis J. Leto sulaukė publikos atsako į tai, jog į rankas pasiėmęs prožektorių iš pradžių pašvietė į minią, o neilgai trukus ir sau į veidą.

"Esu be galo laimingas būdamas čia pirmą karta. Kaip jaučiatės?" - ištikimiausių gerbėjų nesustojo kalbinti J. Leto.

Įsibėgėjus koncertui J. Leto ir toliau neleido publikai nuobodžiauti. „Man reikia tikro tikro lietuvio! Tu?! Tu?! O gal tu?!” - rodydamas pirštu į būrį gerbėjų rinkosi vieną, kuris galėtų užlipti į sceną.

Žaibiškai į ją užsiropštus vaikinui, J. Leto pasiteiravo jo vardo. Jį sužinojęs, vokalistas pabandė ištarti scenoje buvusio gerbėjo vardą. „Saulius, tiesa? Ar tai tavo pirmas kartas „30 Seconds to Mars” koncerte? Ar tau čia linksma? - Sauliaus klausė J. Leto ir nesustojo kalbėti toliau – Tu man patinki. Man patinka mieli žmonės. Sudainuosi dainą dabar? O gal nori dabar iš karto pasisveikinti su Lietuva? Turi lietuviškai padainuoti, ne angliškai. Pasakyk ką nors beprotiško publikai“. Tuo metu publika ir toliau klykė dėl kiekvieno mylimos grupės lyderio žodžio.

Iš pradžių scenoje buvęs Saulius nesugalvojo, kuo staiga galėtų priblokšti minią, tačiau neilgai trukus „30 Seconds to Mars“ lyderis jam į ausį pasufleravo. Miniai ėmus skanduoti Sauliaus vardą, pastarasis, į rankas pasiėmęs mikrofoną išrėkė: „Jūs išprotėję moč***šiai“. Be jokios abejonės, publika į tai reagavo klyksmu.

Koncerto metu J. Leto ne kartą prisipažino mylįs gerbėjus, taip pat ne kartą riebiai nusikeikė ir daugelio nuostabai pademonstravo galįs kelias frazes pasakyti rusiškai.

Besibaigiant koncertui, "30 Seconds to Mars" lyderis juokaudamas pareiškė, jog tikisi kada nors sugrįžti į mūsų gražią šalį ir pasilikti čia visam gyvenimui. Neilgai trukus į sceną pašėlti iš minios jis pakvietė keliasdešimt gerbėjų. "Scenoje man reikia labiausiai išprotėjusių žmonių", - kurstydamas publikos aistras ir po vieną į sceną kvietė gerbėjus. Tiesa, prieš tai J. Leto panoro įsiamžinti Lietuvos gerbėjų fone. Nusifotografavęs tikino, jog nuotraukos netrukus atsidurs grupės tinklalapyje.

Gali būti, kad vakaro šeimininkams „30 Seconds to Mars“ ketvirtadienio koncertas Vilniuje yra ne tik pirmas, bet ir apskritai paskutinis Lietuvoje. Kalbama, jog atlikėjų trijulė turi minčių stabdyti muzikinę karjerą, nors pats grupės lyderis Jaredas Leto apie tai žiniasklaidai nėra kalbėjęs tiesiai. Esą iki šiol grupės nariai nėra apsisprendę.

„30 Seconds to Mars“ trečiadienį koncertavo Rygoje, į sostinę jie atvyko ketvirtadienį, iki koncerto likus vos kelioms valandoms. Penktadienį MTV kartos dievaičiai pasirodymą surengs Minske.

Koncerto akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)