Grupė "Mano juodoji sesuo" neseniai išleido vakarietiškos kokybės albumą „Dogmatic“, kurio dainos skambės ir šiame festivalyje. Tai yra brandžios Lietuvos gotikinės scenos grupės, grojančios nuo 1991 metų naujas kūrinys. Mistiški, ekspresyvūs ir romantiški garsai, derantys su tvirtomis vokalo partijomis. Grupė, anksčiau grojusi lietuviškai, stebino puikiais dainų tekstais, dabar dainuos ir angliškai.

"Anapilis" – ekstremaliai ekstravagantiški Kauno romantikai, 1997 metais Lietuvos muzikinėje padangėje įsikūrusi darkwave grupė. Grįžę iš koncertų Vokietijoje jie turbūt vėl stebins publiką ryškia apranga. Patys grupės nariai save laiko įsimylėjusiais post pagonimis ir nori būti vadinami lunar punk. Sintetinis ritmas, elektrinės gitaros ir melodingas vokalas. "Anapilio" nariai dažnai mini Ugnies garbinimą. Tačiau tiek ugnies kultas, tiek ir grupės pavadinimas keistai dera su kai kuriomis ganėtinai melancholiškomis ir tinkančiomis šokiui grupės dainomis. Matyt, ši idėjų ir atlikimo disharmonija suteikia kūriniams papildomo žavesio ir mistiškumo.

"Go One" - naujas modernios elektroninės muzikos kolektyvas, atliekantis dainas apie rudenį ir merginas. Grupė, įtakota "Depeche Mode" ir eksperimentinės šokių muzikos, bando sujungti romantišką, paprastą lyriką, akustinės gitaros skambesį ir sintetinius garsus. Vieno žmogaus išgyvenimai, vakaro tyla, meilė, sapnai, svajonės XXI amžiuje – tai, ko galima laukti iš "Go One".

Po koncerto synth-pop, electro, IDM ir darkwave muziką gros festivalio dydžėjai. Bilieto kaina 10 Lt. Koncertas vyks iki pat ryto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją