Tikrai turėtų nustebinti „šimtą metų“ negirdėta Skruzdėliuko vadovaujama grupė RSA, tų laikų skandalistai ŽAS bei paauglių herojais ilgą laiką buvę pirmieji hip hop atlikėjai „Funky“. Maža to, renginio vedėju taps neprilygstamas šoumenas Tynta.

Ta proga pakalbinome vieną renginio organizatorių, puikiai pažįstamą Lauryną Lisauską (Lauris Lee), kuris šneka ne tik apie artėjantį koncertą, bet ir apie hobį, netikėtus kursus, klubinės kultūros situaciją ir, žinoma, asmeninį gyvenimą.

- Esi organizavęs šimtus renginių, bet toks bene pirmasis?

Dešimtojo dešimtmečio pradžios muzikos bacilą su kolega (renginių prodiuseris Rytis Kuzmenka) pasigavome prieš keletą metų. Nuo tada POP STAR BAR Kaune vyksta „Playing 80’s & 90’s” renginiai. Tai labai platų muzikinį spektrą apimančios diskotekos – nuo Nirvanos iki Madonnos. Nuo Culture Club iki Modern Talking. Tai eklektška stilių mišrainė su daug daug iki skausmo girdėtos muzikos ir plačia šypsena. Tikrai nesitikiu, kad kažkas į šias diskotekas žiūri rimtai. O jei kažkas tai ir daro – tai tikrai ne mes (juokiasi). Juk DJ Bartukai negali būti rimtas projektas? Jie juokingi!

Ilgainiui ėmėme rutolioti mintį apie didelį renginį, kuriame koncertuotų tikrų tikriausia „90’s” žvaigždė. Šį šeštadienį tai taps realybe – atvyks pats Haddaway! Beje, tokie renginiai madingi visoje Europoje ir JAV. Tai tikrai nėra dalykas, kurį sugalvojome mes. „I Love the 90’s” judėjimas vyksta visur! Tai tiesiog madinga.

- Kas tie paslaptingieji DJ Bartukai, gal tu gali išduoti paslaptį?

Kas yra DJ Bartukai nežino net Čekas Norisas (juokiasi). Tai besikeičiančių didžėjų komanda, kuri vis pasipildo naujais nariais. Iki paskutinės akimirkos niekada neaišku, kas bus Bartukais šiąnakt. Faktas, kad tarp jų ir visai kitokią muziką kitokiais vardais grojantys Lietuvos didžėjai. Bartukai – visada mažutė paslaptis ir intriga. Ateikite ir pamatysite, juk DJ Bartukai taip pat gros su Haddaway.

- „I Love The 90‘s“ yra pirmas, bet, sakote, ne paskutinis. Ko galima tikėtis ateityje?

Dar vieno atlikėjo ar grupės iš puikios muzikinės epochos. Galų gale mes turime puikių lietuviškų grupių, kurios mielai sugrįžta į sceną.

Žiūrint į šeštadienio renginio programą, iš karto į akis krentą jo išbaigtumas. Visas renginys yra vienas didelis “90’s” muzikos koncertas. Ką ypatingo turi grupės „Funky”, RSA, ŽAS?

ŽAS, RSA ir „Funky” – labai skirtingos grupės, jos puikiai atspindi visus laikmečio scenos ypatumus. Tiek stilistiškai, tiek savo įvaizdžiu ir natūra. „Funky” visada buvo labai saldūs, ŽAS – skandalingi, o RSA buvo bene pirmieji „pop repo” propaguotojai. Ir nevertinkite viso to labai rimtai, tai nuostabiai smagi nostalgija su plačia šypsena!

- Dar renginio programoje matome ir Tyntą. Ar jis irgi buvo tavo herojus prieš dvidešimt metų. Negi buvai „Bentski Šou” gerbėjas?

Buvau didžiulis „Benski Šou” gerbėjas! O kas nebuvo? Juk tai buvo ne televizijos laida, o visuomeninis reiškinys, bent jau tarp paauglių, kuriuo aš buvau tuo metu.
 
- Prisipažink ar kada pats bandei pakartoti Tyntos šokį?

Žinoma, ir ne kartą!

- Kokią įtaką šiuolaikinei muzikai padarė „90’s” muzika?

Milžinišką! Viskas sukasi ratu. Ar tai būtų muzikinės ar aprangos mados – jos visada sugrįžta. Tai galioja ir alternatyviajai ir pop scenai. O kalbant apie Haddaway – puikus pavyzdys visai nesenei išleistas Eminem ir Lil Wayne darbas “No Love”, kuriame panaudotas Haddaway superhito “What is Love” motyvas.

Haddaway vis dar toks populiarus koks buvo kadaise. Ypač dabar, kai “90’s” muzika išgyvena didžiulį renesansą.

- Kaip manai, ar mėgstamas muzikos stilius priklauso nuo amžiaus? 

Esu tikras, kad tikrai ne. Yra begalė visai jaunų žmonių kuriems “90’s” yra kažkas tokio! Jie mintinai moka dainų žodžius, naršo internete ieškodami to laikmečio atlikėjų ir dalinasi kūriniais “Facebook” profiliuose. Tad ši muzika patinka ne tik tiems, kas su ja užaugo - kaip aš. Tai ir naujos kartos muzika.

Esi senas diskotekų liūtas, papasakok kaip pasikeitė vakarėliai per paskutinius dešimt metų.

Nenorėčiau dūsauti apie tai, kad seniau viskas buvo geriau ir tikriau. Progreso nebuvimas jau yra regresas. Viskas labai stipriai pasikeitė. Ir tai yra šaunu!

Vietoj vieno ar dviejų klubų mieste atsirado keliolika. Visur groja didžėjai. Kartais jie groja net ten, kur jų visai nereikia ir daug labiau tiktų tiesiog muzikos grotuvas. Pasikeitė ir žmonių muzikos supratimas. Atsirado daugiau asmenų besidominčių ne tik populiariąja muzika, bet ir tam tikromis jos kryptimis. Paskui atėjo krizė – daugelis visai pamiršo muziką, o tie kurie ją mylėjo ir per krizę – emigravo.

Iš esmės, vakarėliai – puikus šalies socialinio ir ekonominio gyvenimo atspindys. Žmonių pajamos ir nuotaikos įtakoja jų pasilinksminimo būdus ir vakarėlių tendencijas. Naujausia tendencija – niekas nenori mokėti už linksmybes.

- Per savo karjerą muzikoje, rodos, padarei viską: grojai už pulto, rengei diskotekas ir festivalius, įkūrei įrašų kompaniją ir leidai muziką, galiausiai atidarei savo klubą ir viskio barą. Kas iš visų šių dalykų sunkiausia?

Sunkiausia nepamiršti dėl ko visa tai darai. Po nuolatinės darbų ir planų lavinos kartais savęs paklausiu – kas man patinka iš tikrųjų? Šiuo metu man labai patinka „90’s”, patinka mūsų su Šarūnu Karaliumi įkurtas vienintelis Lietuvoje viskio baras ir vis dar labai patinka house muzika, kurią taip ilgai mylėjo ir propagavo „RyRalio DJs”.

- Kaip sekasi būti vienam (primename, kad šiais metais „RyRalio” duetas nutraukė veiklą, nes didžėjaus karjerą baigė Šarūnas Karalius)? Kaip laikosi tavo kolega?

Mes su Šarūnu ir toliau dirbame kartu, tiesiog jis pasitraukė iš scenos, ant kurios aš vis dar pasirodau gana dažnai.

Jis laikosi puikiai! Augina dukrą, veda viskio degustacijas ir rūpinasi mūsu kompanijos reikalais. Ir jam visai nepatinka nei Haddaway, nei “90’s” mados.

- Kokių turi hobių? Galbūt kažką darai to, ko nežinome mes?

Visai neseniai pradėjau lankyti someljė mokyklą. Viskiu domiuosi gana seniai, o vynas mane domina vis labiau ir labiau. Bet juk apie tai šnekėti Lietuvoje yra tabu. Bet koks pareiškimas žiniasklaidoje apie alkoholio skonines savybes yra baisus nusikaltimas, už kurį gali nubausti. Tad nagrinėti taninus ir vyno minerališkumą yra visai „underground” reikalas. Bet gal taip dar žaviau...

Nenustebkite mane sutikę už baro viskio bare „W 1640”. Turėdamas laisvą minutę, mielai dirbu barmenu. Kartais man atrodo, kad tai teikia ne mažesnį malonumą nei stoti už didžėjaus pulto ar organizuoti didžiulį renginį.

Kadangi jaunų merginų tarpe esi svajonių jaunikis, negalime nepaklausti, kas naujo tavo gyvenime?

Po gana ilgos pertraukos vėl esu vienas ir mėgaujuosi gyvenimu kaip niekada stipriai. Net ruduo ėmė patikti, juk jis toks romantiškas, ar ne? (juokiasi).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją