Pagrindiniai vakarėlio svečiai bus karščiausia šio sezono naujiena Lietuvos šokių muzikos scenoje – grupė „Overtone“, o taip pat išskirtinis naujas talentas iš Latvijos - sparčiai populiarėjantis jaunas plokštelių meistras ir prodiuseris DJ Rudd, atstovaujantis kolektyvą „Bandmaster‘s Flight“.

„Overtone“ paruošė drąsų pasiūlymą lietuviškai scenai

Prieš keletą metų itin populiarios šokių muzikos grupės „Empti“ lyderis, profesionalus prodiuseris Paulius Kilbauskas, šiemet atnaujino aktyvią muzikinę veiklą pristatydamas naują projektą „Overtone“.

Nors ir žinodamas, kad daug lietuviškos muzikos gerbėjų labai laukia „Empti“ sugrįžimo, Paulius neslėpdamas prisipažįsta, kad jį, kaip kūrėją, dabar jau gerokai varžo „Empti“ muzikinis formatas. Todėl jis surinko naują komandą ir šį pavasarį pristatė nu skool breaks ir drum and bass stiliumi kuriantį bei grojantį kolektyvą „Overtone“. Į naująjį projektą Paulius Kilbauskas pakvietė visiems gerai pažįstamą vokalistę Giedrę Vitkauskaitę, charizmatiškąjį šoumeną, reperį ir vokalistą Saulių Prusaitį, žinomą sceniniu pseudonimu MC Second Man, bei būgnininką Sergejų Makedoną.

Jau kelis pasirodymus klubuose, o taip pat festivalyje „Saulės smūgis“ surengę „Overtone“ leido suprasti, kad turi rimtu ambicijų, o tuo pačiu pakankamai parako jas įgyvendinti. Nevaržoma energija, aktyviu sceniniu veiksmu, nauju breakbeat skambėsiu ir visai kita muzikine kokybe išsiskiriantys pasirodymai, o taip pat jau gan ilga bei turininga originali programa tapo tikru šviežaus oro gūsiu lietuviškoje šokių muzikos scenoje. Ne vieno muzikos specialisto nuomone „Overtone“ šiuo metu yra vieninteliai tikrai verti „metų atradimo“ vardo.

DJ Rudd – naujas šokių muzikos talentas iš Latvijos

Šnekus ir visada gerai nusiteikęs Rudolfs Budze, žinomas pseudonimu DJ Rudd, plokšteles pradėjo groti prieš penkis metus, dar besimokydamas vidurinėje mokykloje. Pirmą rimtą muzikinę meilę - hiphopą iškeitęs į electro pop bei ankstyvuosius house ir techno įrašus, Rudolfs netrukus nepagydomai susirgo didžėjavimo ir elektroninės šokių muzikos liga.

Pradėjęs nuo privačių bei mažų nepriklausomų vakarėlių, DJ Rudd greitai įsitvirtino Rygos klubinėje scenoje ir spėjo pabūti legendinių, jau nebeveikiančių klubų „Dizzi Music“, „Dizzi House“ ir „Metro“ rezidentu. Vienas ar su kolegomis iš kolektyvo „Quadrat Musique“ jis nuolatos groja geriausiuose Rygos klubuose - „Nautilus“, „Essential“, „Pulkvedis“, „Depo“, „Casablanca“, įvairaus masto renginiuose ir festivaliuose kartu su žvaigždėmis: Lenny Fontana (JAV), Antipop („Telepopmusik“, Prancūzija) ar Jamie Lewis (Šveicarija). Jaunasis didžėjus bei prodiuseris tampa vis dažnesniu svečiu ir kaimyninių šalių klubuose bei renginiuose.

Pirmą muzikinį projektą „Deep Moon Draft“ Rudolfs įkūrė dar mokykloje. Vėliau jis buvo pakviestas tapti projekto „Oriola“, o tuo pačiu ir vieno šiuo metu didžiausių bei aktyviausių Rygos DJ kolektyvų „Quadrat Musique“ nariu. Tačiau dabar pagrindinė DJ Rudd veikla – projektas „Bandmaster‘s Flight“, kuriame jis bendradarbiauja su buvusiu kolega iš „Deep Moon Draft“ Andis Ansonsu.

Deep jazzy house stiliumi kuriantys „Bandmaster‘s Flight“ jau spėjo remiksuoti populiariausios Latvijos grupės „Brainstorm“, projektų „Jazz ‘n’ Tank“ ir „Oriola“ bei Niujorko house prodiuserio „Automagic“ kūrinius. DJ Rudd kartu su kitu kolega DJ Rxd taip pat teko sukurti ir „Eurovizijos“ nugalėtojos Marie N kūrinio „I Wanna“ remiksą.

Pagrindinis šių metų įvykis Rudolfsui dar prieš akis – garsiausias Latvijos ir Baltijos šalių didžėjus Bogdanas Taranas neseniai įkurtos savo įrašų firmos „Amber Muse“ pirmu leidiniu pasirinko „Bandmaster‘s Flight“ kompoziciją „Samuel Alone“, kuri jau visai greitai bus išleista atskiru singlu plokštelėje.

Lyg viso to būtų maža, nepalikdamas nė minutės „nemuzikinio“ laiko savo dienotvarkėje, DJ Rudd dar dirba ir vienintelėje Baltijos šalyse elektroninės šokių muzikos plokštelių parduotuvėje „Diskoz“, įsikūrusioje jaukiame Rygos senamiesčio rūsyje.

Tinkamu naujausio muzikinio derliaus pateikimu ir „Fruits Don‘t Work“ svečiais penktadienio vakarą rūpinsis tik ką iš tarptautinio DJ festivalio Latvijoje grįžęs, naujos muzikinės patirties bei geriausių įspūdžių pilnas „Kitoki“ narys M Key.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją