Bendravo lietuviškai

„Labas vakaras, Kaunas“, - koncerto pradžioje lietuviškai su publika pasisveikino „Hurts“, vėliau įrodę, kad keletą lietuviškų žodžių jie išmoko ilgam, nuolat juos pakartodami.

Kaip ir dažnas į Lietuvą atvykstantis atlikėjas, „Hurts“ vaikinai išgyrė gražias Lietuvos moteris. Kad saldumo nepritrūktų, Theo auditorijai mėtė baltas rožes, taip sulaukdamas garsių šūksnių.

Bučiavo trispalvę

Vos prieš keletą valandų specialiai „DELFI“ davę interviu glamūru tviskantys atlikėjai Theo Hutchcraftas ir Adamas Andersonas į sceną įžengė lydimi moterų, kurios rankose nešė vėliavas. „Labas vakaras, Kaunas“, - ištarė Theo po pirmojo kūrinio.

„Hurts“ nepagailėjo publikai garsiausių savo kūrinių. Visi kartu traukė „Wonderfull life“, „Stay“, „Iliuminated“.

Lyriškų melodijų autoriai nustebino kiek griežtesniu skambesiu nei I. Kofo prognozuotas elektroninės romantikos vakaras. Koncertas labiau priminė susikaupusių emocijų iškrovą. Theo pagal ritmą vis mušė sau per krūtinę, ilgesingai traukė aukštąsias natas, klaupėsi, rietėsi, sukosi, tarsi kenčiantis nuo nelaimingos meilės, o per kūrinį „Evelyn“, kuris buvo sukurtas slaugei Evelyn, ant žemės ištaškė mikrofoną su visu stovu.
Paskutinis kūrinys buvo dedikuotas meilei. Traukdamas „Better than love“, Theo netikėtai rankose suplevėsavo Lietuvos trispalve. Paskutiniams akordams skambant, jis pabučiavo vėliavą ir nusviedė ją publikai.

Teatrališka atmosfera

Kaip ir buvo žadėta, koncertui netrūko teatrališkumo. Dainų intarpuose publika buvo intriguojama styginių atliekama muzika, judesiui buvo pasirinktos dvi modernų baletą demonstravusioms šokėjos, o scenografija apsiėjo minimalistinėmis detalėmis – nuo lubų kabančiomis lempomis.

Pasiklausyti „Hurts“ atskubėjo ir ne vienas žinomas Lietuvos žmogus. Arčiau scenos buvo galima pamatyti besilinksminančias atlikėjas Mia ir Baibą Skurstenę. Koncerto klausėsi ir žinomas televizijos prodiuseris Edvardas Žičkus, laidų vedėjai Gidonas Šapiras-Bilas, Aistė Paškevičiūtė, Mindaugas Stasiulis ir nemažai kitų.

Sėkmė per trejus metus

Prieš koncertą paklausti, kaip jaučiasi lankydamiesi Lietuvoje, vaikinai džiaugėsi galimybe pamatyti naują miestą, kuriame niekada nežinai, ką sutiksi ir ką veiksi. „Be gerbėjų viso to nebūtų. Kuriame dainas Mančesteryje, lyjant lietui, o žmonės Lietuvoje arba kitame pasaulio krašte jas klauso ir tu tampi su jais susijęs“, - prieš koncertą šypsojosi A. Andersonas.

Iš nuolat lietaus skalaujamo ir pilku dangumi apsiblaususio Mančesterio kilę vaikinų grupė „Hurts“ skaičiuoja vos trečius metus, tačiau jau spėjo pelnyti ne vieną apdovanojimą. Britų žurnalas „New Musical Express“ kompaniją „Hurts” išrinko geriausia nauja 2010-ųjų grupe. Vokiečių pramoginiuose apdovanojimuose „Echo” ir „Bambi” šie laimėjo geriausių naujokų statulėles.

Šią vasarą „Hurts” pasirodė didžiausiuose Europos festivaliuose, kaip „Rock Am Ring“, „Glastonbury“, „Oxygen“, „T In The Park“, „V Festival“. Lietuviai juos galėjo išgirsti šią vasarą kaimynų latvių pajūryje vykusiame festivalyje „Positivus“. Lietuva tapo jų rudens gastrolių po Europą dalimi.

Nors „Hurts“ dažnai lyginami su „Pet Shop Boys“ kostiumuotais vyrukais, jie savo kūryboje negirdi panašumų. Didžiausią įtaką jų muzikai padarė „Depeche Mode“ bei 90-ųjų popkūrėjai. „Tears For Fears”, „Take That” – tai, kas juos įkvepia. Kita vertus, vaikinai nori tikėti, kad „Hurts“ bus išskirtinė muzikos grupė ir neteks užsiimti kažkieno retrospektyva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)