G. Bregovičiaus suburta grupė yra savotiška Balkanų šalių muzikantų rinktinė iš geriausių Serbijos, Juodkalnijos, Makedonijos ir Bulgarijos atlikėjų. Vilniuje gros 8 pučiamųjų instrumentų muzikantai, būgnininkas, dainuos liaudies muzikos dainininkės, o pats kompozitorius gros gitara ir valdys elektroninius efektus. Neįprasta ansamblio sudėtis padeda perteikti originalią G. Bregovičiaus muziką, kurioje susipina įvairių šalių liaudies muzika, rokas, džiazas, elektroninė ir šiuolaikinė akademinė muzika.

G. Bregovičius muzikos mokėsi vaikystėje, šešiolikos pradėjo groti Sarajevo roko grupėse, studijavo universitete filosofiją ir sociologiją. Prieš 30 metų subūrė ansamblį "Bijelo Dugme" ("Balta saga"), netrukus jis tapo populiariausiu Balkanų roko kolektyvu ir pelnė pripažinimą visoje Rytų ir Vidurio Europoje. Aštunto dešimtmečio Lietuvos melomanai taip pat gerai žinojo ir vertino "Bijelo Dugme".

Nuo 1978 m. G. Bregovičius kuria muziką kinui ir teatrui. Itin sėkmingai klostosi jo bendradarbiavimas su žymiu serbų režisieriumi Emiru Kusturica - klasikiniais pripažintuose jo filmuose "Čigonų laikai", "Arizonos svajonės", "Pogrindis" skamba G. Bregovičiaus muzika. Kompozitorius taip pat sukūrė garso takelį prancūzų režisieriaus Patriso Šero (Patrice Chereau) kostiuminiam filmui "Karalienė Margo" ir daugeliui kitų kino juostų bei spektaklių.

Su vienu geriausių šiuolaikinių kino muzikos kompozitorių bendradarbiauja tokios pasaulio muzikos žvaigždės, kaip Cesaria Evora, Iggy Popas, Ofra Haza, Kayah ir kt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją