Mintis sukurti himną vis labiau atgimstančiam šalies futbolui šlovinti dar vasaros pradžioje kilo LFF prezidento Liutauro Varanavičiaus ir „Aeromuzikos“ direktoriaus Vytauto Juozapavičiaus galvose. Buvo paskelbtas konkursas – himną futbolui pasiūlyta sukurti 15 Lietuvos grupių ir atlikėjų. Nugalėtojas paaiškėjo vasaros viduryje – tai grupė „Weekends“ ir jos lyderis Kornas. „Tai savotiškas netikėtumas. Manėme, kad laimėtojas bus garsus atlikėjas, bet sparčiai populiarėjantys „Weekends“ visiems nušluostė nosis pateikę būtent tokią dainą, kokios slapta ir tikėjomės. Ji optimistiška, energinga, aiški, ją norisi dainuoti drauge. Labai stengėmės, kad šis kūrinys dar labiau paskatintų mūsų futbolo rinktinės vyrus siekti taip trokštamų pergalių, o sirgalius įkvėptų dar aktyviau palaikyti nacionalinę rinktinę artėjančiose Pasaulio čempionato atrankos varžybose“, - sakė V.Juozapavičius.

Drauge su dainos autoriumi Kornu kūrinį įdainuoti buvo pakviesti didžiausi futbolo gerbėjai ir aktyvūs žaidėjai Marijus Mikutavičius ir Tomas Krivickas “Psichas”. Abu dainininkai nedvejodami sutiko prisidėti prie lietuviško futbolo populiarinimo misijos. Vakar įrašų studijoje himno priedainį įdainavo ir šeši nacionalinės rinktinės žaidėjai: Tomas Danilevičius, Darius Žutautas, Saulius Mikoliūnas, Andrius Skerla, Marius Stankevičius ir Robertas Poškus. Po kelių darbo studijoje valandų, vyrai prisipažino, kad sužaisti futbolo mačą jiems lengiau, nei prakaituoti prie mikrofonų. “Tikimės, kad kompiuteris mūsų balsus padailins”, - palikdami studiją juokavo žaidėjai.

Himnas „Ateities čempionai“ jau skamba Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybų transliacijų anonsuose per TV3. Sirgaliams futbolo himnas gyvai bus pristatytas rugsėjo 8 d. Kaune, per nacionalinių Lietuvos ir San Marino futbolo rinktinių dvikovos pertrauką.