Bjork pašoka nuo kėdės, panardina rankas į indą su gabaliniu cukrumi ir išverčia kubelius ant viso kavos staliuko. Menininkė rudo ir balto cukraus gabalėlius išdėlioja taip, jog jie primena muzikos instrumento klavišus. Pačios dainininkės nuostabai, klavišų skaičius apima oktavą.

„Geras, negaliu tuo patikėti. Paėmiau tiksliai tiek, kiek reikia. Mums pasisekė!“ - ji pradeda bėgioti pirštais per savadarbius „klavišus“, niūniuodama skirtingas natas ir bandydama paaiškinti, kuo skiriasi japonų, afrikiečių ir arabų oktavos.

Žurnalistas su Bjork susitiko apkalbėti naujausio jos albumo „Biophillia“ ir išmaniajam telefonui skirtų programėlių rinkinio, apjungiančių dainas mokslo tematika ir kompiuterinius žaidimus, skirtus supažindinti su muzikos teorijos pradmenimis.

„Muzikinis švietimas nėra toks sudėtingas, kaip kai kurie teigia, tačiau kažkodėl jis keliamas ant pjedestalo kaip prieinamas tik išrinktiesiems“, - sako Bjork. Būtent todėl Bjork, kaip šiandieninė Maria von Trapp, žurnalistui ir padovanojo improvizuotą muzikos pamoką.

Rašoma, jog žurnalistas tokio netikėto dainininkės, kuri muzikos pasaulyje jau sukasi 20 metų, poelgio nesitikėjo.

6 studijiniai atlikėjos albumai pasaulyje parduoti daugiau nei 20 mln. kopijų tiražu ir pelnė jai ne vieną garbingą apdovanojimą. Bjork žavisi ir myli tokios žvaigždės kaip legendinė Madonna, „Radiohead“ vokalistas Thomas Yorke‘s ir kompozitorius Johnas Taveneris. Užkliūva ji ir kritikams – tiek dėl su niekuo nesupainiojamo balso, tiek dėl dainų žodžių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją