Pastatymą kompozitorius Giedrius Kuprevičius patikėjo agentūrai „Tactus Verus“. Miuziklo režisierius - Gytis Padegimas.

„Naujasis pastatymas ne tik atkurs anuomet kultiniu spektakliu tapusį reginį - miuziklas buvo pastatytas net penkiose tuometinės Sovietų Sąjungos respublikose, o pirmoji premjera įvyko Latvijoje, bet bus artimas ir šiuolaikiniam jaunimui. „Ugnies medžioklė su varovais“ visada jaudino savo aktualiu jaunimui turiniu, gvildenančiu jų tarpusavio santykius. Manau, kad mūsų darbas bus įdomus kelioms kartoms – ir dabartiniam jaunimui, ir jų tėvams“, - sakė G.Kuprevičius.

Pasak jo, spektaklio intrigą sustiprins ir tai, kad debiutuos nauja būsimų scenos žvaigždžių karta, kuri galbūt pakartos anuomet po miuziklo išgarsėjusių dainininkų sėkmę. Atlikėjai miuziklui jau rugsėjo mėnesį bus atrinkti konkurso metu.

„Buvome apstulbę išlikusios autentiškos 8-ojo dešimtmečio atmosferos, kurią atradome „Pergalės“ kino teatre. Sostinėje geresnės vietos miuziklui, kuris reikalauja ir atitinkamos scenos, scenografijos galimybių ir kamerinės aplinkos, šiuo metu nėra“, - sakė „Tactus Verus“ direktorius Sigitas Sparnaitis. Jis prisipažino, kad buvo svarstytos ir kitos alternatyvos – pavyzdžiui, buvęs gamyklos pastatas. „Pergalėje“ išlikęs ir sovietinis bufetas, ir ložė CK sekretoriui, sunkūs sienas dengiantys apmušalai bei kiti anų laikų dvasią perteikiantys atributai.

Pirmasis lietuviškas miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“ debiutavo 1976 metais Jaunimo teatro scenoje. Spektaklyje kaip pagrindinių partijų atlikėjai pirmojo pripažinimo sulaukė ir tokie šiandien gerai žinomi atlikėjai kaip Gintarė Jautakaitė bei Vytautas Kernagis, kuris ir šiandien atlieka miuziklo dainą „Paukštukas“. Libreto autoriai - Saulius Šaltenis bei Leonidas Jacinevičius.

Jaunajai kartai miuziklą primins pernai hitu tapusi Andriaus Mamontovo ir Atlantos perdainuota šio kūrinio daina „Kregždutės“. 2003 m. daina pripažinta geriausia Lietuvoje, jos autoriui Giedriui Kuprevičiui įteiktas „Bravo“ apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos pop kultūrai.

Miuziklo žanro atgimimas Lietuvoje pastebimas nuo 1996 metų, kai miuziklą „Meilė ir mirtis Veronoje“ atgaivino Eimuntas Nekrošius. 2000 m. Lietuvoje buvo pastatyta Loido Vėberio roko opera „Jėzus Kristus – superžvaigždė“, 2004 m. – miuziklas „Operos Fantomas“. 2003 m. į sceną sugrįžo „Velnio nuotaka“. Sukurti ir originalūs šiuolaikinių lietuvių autorių miuziklai - roko opera „Jūratė ir Kastytis“, miuziklas „Saulės žemė“, scenai ruošiamas projektas „Tadas Blinda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją