Albumas „Le Boom Chick“ pretenduoja tapti „Geriausiu šokių muzikos albumu“, „Green“ – „Geriausiu alternatyviu albumu“, o paskutinis grupės albumas „Skempinligė“ - „Geriausiu repo/hiphopo albumu“. Geriausio koverio kategorijoje nominuota daina „Summertime“, elektroninės muzikos kategorijoje – kūrinys „S‘Kampas“ iš albumo „Le Boom Chick“, repo dainų kategorijoje – „Deja Vu“ („Green“) ir "U Cannot F**k With This“ („Skempinligė“), alternatyvių dainų kategorijoje į apdovanojimą pretenduoja daina „Kamshtelis“ („Le Boom Chick“), etninių dainų kategorijoje – „Bule“ („Bix“ coveris iš albumo „Green“). Net trys kūriniai iš “Le Boom Chick”( "B.U.T.Ful”, "Celebrate" ir "Jig That Thing" ) įvardintos šokių muzikos kūrinių kategorijoje.

„The Just Plain Folks Music Organization“ nominantus atrinko iš 10 000 internetu parduodamų albumų ir 140 000 juose esančių dainų. JAV įsikūrusi organizacija visame pasaulyje vienija apie 25 000 narių. Šiemet paskelbtos 48 žanrų ir 57 albumų kategorijos.

Apdovanojimų ceremonija vyks lapkričio 7 d. Holivude, prestižinėje „The Avalon“ salėje. Iš šio, dar 1927-aisiais iškilusio pastato, buvo transliuoti pirmieji „Amerikos muzikos apdovanojimai“. Jame taip pat buvo nufilmuota daugiau nei 20 garsių Holivudo filmų. 90-aisiais čia koncertavo “Nirvana”, “Smashing Pumpkins”, “Soundgarden”, “Nine Inch Nails” ir “The Beastie Boys”.

“Skamp” ne tik pakviesti į apdovanojimų ceremoniją, bet ir dalyvaus koncertinėje programoje. “Mes nesitikime nieko laimėti, mums jau pakanka to, kad esame išskirti ir pastebėti tarp tūkstančių albumų. Tokie dalykai nedažnai nutinka grupėms iš Lietuvos. Mes tiesiog pateikėme savo albumus pardavimui internete, bet net nesapnavome, kad sulauksime tokio įvertinimo iš tokios garsios organizacijos. Dalyvausime Holivude vyksiančiame dideliame šou ir pasistengime padaryti viską taip gerai, kaip tik įmanoma”, - sakė naujienų maloniai pritrenkti “Skamp” nariai.

Praėjusią savaitę „Skamp“ atvyko į Velsą ir čia per dvi savaites planuoja pabaigti labai laukiamą jų naują albumą. „Foel Studios”, kurioje dirba grupė, įsikūrusi labai vaizdingoje vietoje – šalia nacionalinio rezervato. “Čia galima girdėti tik karvių mūkimą, o matyti tik kalnus ir bekraščius laukus. Tokia vieta ypač tinkama susikaupti kūrybai. Be to, studija yra puikiai pritaikyta gyvos muzikos įrašui”, - sakė Erica.