Festivalio organizatoriai šiais metais pasiūlė tris scenas – Kopų scenoje penktadienį publiką apšildė „Colours of Bubbles“ bei „Liūdni Slibinai“, o pagrindinėje scenoje po ankstyvo „Happyendless“ pasirodymo savo 50-ąjį pasirodymą surengė „Antis“.

Algirdo Kaušpėdo blizgūs raudoni šortai labai priminė „InCulto“ aprangą „Eurovizijos“ dainų konkurse, vis dėlto nuotaikinga apranga nepadėjo įšildyti publikos. Tik po vidurnakčio, kai lyderis buvo pasveikintas su 58-uoju gimtadieniu, Antis sugebėjo išjudinti minią savo senomis ir gerai žinomomis dainomis. Publika šėlo skambant dainoms „Bokštai“ ir „Lietuvos valstybė“, o pasirodymas buvo užbaigtas „Alyvomis“.

Paskutinis penktadienio vakaro pasirodymas - latvių grupės „Instrumenti“ koncertas nesulaukė festivalio lankytojų dėmesio. Jų pasiklausyti atėjo negausus būrys žmonių.

Šeštadienį koncertai prasidėjo nuo „Freaks on Floor“ pasirodymo didžiojoje scenoje. Šiek tiek vėliau juos pakeitė „Saulės kliošas“. Nors šilti orai lepino festivalio dalyvius visą savaitgalį, tačiau dangus savo negailestingumą parodė per dainininkės Jurgos Šeduikytės pasirodymą. Vis dėlto stiprus lietus neišgąsdino publikos, o koncerto klausėsi gausi minia žmonių, pasipuošusių Lietuvoje vykstančių festivalių apranga - botais ir lietpalčiais.

Per Jurgio Didžiulio bei Erikos Jennings šeimyninio dueto koncertą kopų scenoje dangus išsigiedrijo, tačiau gan anksti publika jį paliko dėl grupės „Sel“ pasirodymo – „Karklės“ festivalyje vyko paskutinis „Aš kaip žąsis” koncertas.

„Sel“ ir „G&G Sindikato“ pasirodymai buvo šilčiausiai priimti ir gausiausiai sutikti festivalio lankytojų. Juos stebėti atėjo gausi minia žmonių, iš kurių grupė koncerto pabaigoje suorganizavo sūkurį.

Naktimis susirinkusieji taip pat nenuobodžiavo. Visi buvo kviečiami žiūrėti filmus kino teatre, įrengtame ant jūros kranto. Taip organizatoriai pakeitė Oskaro Koršunovo teatro pasirodymą, kadangi dar išankstinėje festivalio programoje buvo numatytas spektaklis „Vasarvidžio nakties sapnas”, tačiau trupė nespėjo grįžti iš gastrolių ir jis buvo tiesiog atšauktas.

Aktyvesnius festivalio svečius abu vakarus po pagrindinių koncertų linksmintis iki paryčių kvietė „Jagerbull Club“ su Jovani, DJ Mamania, Mario Basanov&Vidis bei kitų didžėjų muzika.

Šeštadienį vyko įvairių varžybų – paplūdimyje buvo galima sudalyvauti paplūdymio tinklinio varžybose, prie didžiosios scenos krepšinio aikštelėje vyko krepšinio taurės turnyras, o „Beglobio“ organizacija surengė šunų rungtynes. Festivalio svečiai linksminosi paplūdymio šokių aikštelėje. Organizatorių žadėta galimybė išbandyti jėgos aitvarus bei burlentes dėl šilto ir ramaus oro buvo ribota, „kaituotojai” galimybę čiuožti turėjo tik penktadienį.

Festivalio teritorijoje įrengta įvairių studijų – „Švyturio menų dokas“, priglaudęs menininkų turgelį, tatuiruočių studiją, stalo futbolo stalus. Vienos išankstinio mokėjimo kortelės turėtojai galėjo nemokamai išbandyti nuotykių parko atrakcioną arba laisvajį kritimą.

Visi norintys galėjo išbandyti „Medvėres” pirtį ant jūros kranto. Dar viena pramoga tapo apsaugos darbuotojų automobilio, įstrigusio pajūrio smėlyje, išlaisvinimas – ši operacija buvo palydėta pramogautojų šūksnių. Paplūdimyje iškilo dar vienas incidentas – oro motociklas pervažiavo moterį. Laimė, nukentėjusioji buvo tik nubrozdinta ir stipresnių traumų nepatyrė.

Paskutinę festivalio dieną pagrindinis akcentas paliktas kopų scenai. Žmonės užkandžiavo, linksminosi paplūdimyje ir laukė Kosto Smorigino pasirodymo. Kai kas jau krovėsi daiktus ir ruošėsi namo, bet buvo ir tokių, kurie visiškai neskubėjo namo, nes gražus oras ir laisvadienis pirmadienį ne vieną palapinių miestelio gyventoją paskatino likti dar vienai nakčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją