„Esame neapsakomai laimingi, jog šiai metais „Galapagai/Roko naktys 2011” susilaukė tokio antplūdžio žmonių. Daugumai net neradome vietos kur pasistatyti automobilius. Jei ir toliau taip augsime, kitais metais turėsime kraustytis į dar didesnę salą“ – geros nuotaikos neslėpė ir juokavo festivalio organizatorius Algirdas Barniškis – Blėka. Šiais metais trijose scenose ir „Eko“ scenoje pasirodė net 34 grupės, tarp kurių ne viena pasaulyje gerai žinoma pavardė.

Pirmąją dieną skirtingose scenose pasirodė tokios grupės kaip „Arbata“, „Sportas“, „Soul stealer“ ir kt, o pagrindinėje festivalio scenoje publika galėjo stebėti specialiai festivaliui paruoštą „Skamp“ programą, o taip pat tokių grupių kaip „Freaks on floor“, „BIX“, „Happyendless“ pasirodymus. Vakarui įpusėjus ant scenos pasirodė „Iron Maiden“ gerbėjams puikiai žinomas atlikėjas Blaze Bayley iš Didžiosios Britanijos. Charizmatiškasis atlikėjas privertė trypti į taktą net ir tuos, kurie iki šiol ramiai stebėjo grupių pasirodymus. Sekantys į sceną žengė svečiai iš Švedijos – grupė „Pain“, kurie scenoje išsikrovė 120 % procentų. Šios grupės pasirodymo metu šokinėjo kiekvienas buvęs šalia scenos.

Antrąją dieną, kaip ir visą savaitgalį, festivalio svečius džiugino puikus oras, o organizatoriai pasirūpino, jog dienos metu kiekvienas rastų sau patinkančią pramogą. O jų gausa šiais metais taip pat rekordinė. Zaraso ežero salos erdvės buvo maksimaliai išnaudotos tam, jog lankytojai jaustųsi visapusiškai pamaloninti naujais įspūdžiais. Buvo ne tik kur išlieti energiją, sportinį azartą, bet ir įgyvendinti menines svajones, atlikti gerus darbus, persikūnyti, išmokti naujų dalykų. Net trečdalis visos pramoginės, meninės ir edukacinės programos buvo skirtos šeimoms su vaikais.

Jau nuo ryto dviejose festivalio scenose virė veiksmas. Festivalio svečiai turėjo progos stebėti tokių grupių, kaip „Timohi“, „Thundertale“, „Sweetsalt“ pasirodymus. Daugybės dėmesio susilaukė grupės „IR“ pasirodymas, kurie be gailesčio drebino „Lofto“ sceną ir pasirūpino, kad juos išgirstų jų gerbėjai kituose Lietuvos miestuose. Artėjant vakarui visi laukė grupių pasirodymų „Didžiojoje scenoje“. Pirmieji lipo svečiai iš Latvijos „Triana Park“, o antrieji – estijos roko pažiba, grupė „Bedwetters“. Prieš pagrindinės festivalio grupės pasirodymą ant scenos žengė lietuviškoji delegacija – roko grandai „Rebelheart“, kiekvienais metais visus išjudinantys „AC/DC Tribute.LT“. O visą festivalį ant kojų pakėlė „G&G Sindikatas”, kurių pasirodymas ne ką nenusileido pasaulinio garso grupei „Guano Apes“. Festivalį su trenksmu uždarė svečiai iš Vokietijos, kurių į Zaraso salą išgirsti susirinko virš 6000 žmonių. Pasirodymą visame pasaulyje žinoma ir naujai atsikūrusi grupė „Guano Apes“ pradėjo nuo dainų iš naujo albumo, tačiau vėliau visų lūkesčiai išgirsti tokius hitus, kaip „Open your eyes“ ar „Big in Japan“ buvo išpildyti su kaupu. Paskutinę dainą – „Loards of boards“, Sandra Nasic atliko su visais tuo metu buvusiais Zaraso saloje ir už jos ribų. Iki pat žemės gelmių sudrebinę salą grupė baigė savo pasirodymą nepalikę nei vieno abejingu.

Festivalio „Galapagai“ organizatoriai jau poros savaičių pradės pasiruošimą kitų metų festivaliui. Tad tikimąsi, jog išvysime dar ne vieną tokio lygio žvaigždę, kaip „Guano Apes“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją