Prieš ir po „Overtone“ koncerto video projekcijas demonstruos garsus Prancūzijos VJ‘us (VJ - video žokėjus) Bool. Jo kuriamos video projekcijos buvo rodomos scenoje grojant garsiems užsienio atlikėjams, tarp kurių Joshas Winkas (Džošas Vinkas), Westbam, Mr C, „Green Velvet“, Laurent Garnier (Loren Garnjė), „Chemical Brothers“ ir „Cassius“.

„Overtone“ koncertą neseniai buvo galima pamatyti festivalyje „Saulės smūgis“, o mažiau besidomintys muzika su grupės kūryba gali susipažinti žiūrėdami televizorių. Kaip tik šiuo metu transliuojama išankstinio mokėjimo paslaugos „Labas“ ir paslaugų grupės „Bitė Plius“ reklama, kurioje skamba „Overtone“ muzika.

Beveik pusmetį gyvuojančią grupę šiuo metu sudaro ketui nariai. Tai idėjų generatorius ir muzikos autorius Paulius Kilbauskas, vokalistė ir žodžių autorė Giedrė Vitkauskaitė, grupės vokalistas Saulius Prusaitis, prisistatantis pseudonimu MC Second Man, ir mušamaisiais grojantis Sergei Makedon, kuris dar žinomas kaip grupės „Road Band“ būgnininkas. Nuo šio penktadienio prie „Overtone“ žada prisijungti ir VJ Eimis, kuris papildys koncertus video projekcijomis.

Pasak „Overtone“ narių, juos susiburti paskatino troškimas kurti naują ritminę muziką, naują muzikinį stilių, kurio Lietuvoje dar nebuvo. Atlikėjai neslepia turintys ambicijų į Lietuvos pop kultūrą įnešti naują skambesį, kol muzikos klausytojų dar visiškai neapkurtino ir „nesuvalgė“ tokie pop atlikėjai kaip „Mango“, R. Cicinas ar „Delfinai“.

Iki šiol įrašyti 12 „Overtone“ kūrinių balansuoja tarp tokių muzikos stilių kaip drum & bass, nu breaks, rap ir nu soul.

Iki šiol bene didžiausia „Overtone“ naujiena Lietuvos klubų scenoje tapo MC Second Man atradimas. Iš Marijampolės kilusio ir kurį laiką Londone gyvenusio Sauliaus „bujojimai“ scenoje, šiuolaikinės kultūros svetainės www.ore.lt žurnalisto netiesiogiai buvo palyginti su skandalingomis britų grupėmis THE STREETS ir AUDIO BULLYS.

Pats Second Man teigia neturintis jokių MC autoritetų ir net nežino, ar jau turi savo stilių. „Manau, kad savo rimavimo manieros dar neturiu. Kartais turiu jų keletą“, - sako Second Man, kuris apie repavimą „susimąstė“ išvydęs Arną Klevečką, o į pirmuosius savo vokalo bandymus pasinėrė tuomet, kai A.Klevečka jau „nulipo“ nuo scenos.

Grupės „Empti“ prodiuseris Paulius Kilbauskas jau ne kartą buvo klaustas, ar „Overtone“ reiškia, kad „Empti“ nebebus.

““Empti“ jau tapo kažkokiu štampu. Bandai judėti toliau, bet supranti, kad Lietuvai reikia „Gera mylėtis“ ar „Saloje“. O man norisi kažko naujo. Automatiškai išeitis - „Overtone“. Niekas nežino, niekas nesieja su jokiom senienom, tik šviesi drum&bass ateitis. Aišku, nesakau, kad „Empti“ nebebus“, - kalba P.Kilbauskas.

Šį penktadienį grupės „Overtone“ nariai pasirodymo metu žada suderinti drum & bass ir nu soul muzikinius stilius. Grupės koncertą apšildys DJ‘ai Bij, Saulty ir Koopa.