Nors penktadienį sinoptikai žadėjo lietingą orą, o organizatoriai pasirūpino lietpalčiais, „botais“, kad lankytojams nuotaikos negadintų lietus, tačiau tai pravertė tik antrąją festivalio dieną. Kad laikas neprailgtų belaukiant pirmųjų grupių pasirodymų, organizatoriai buvo pasirūpinę ir tokiomis pramogomis, kaip stalo futbolas, stalo tenisas, nusileidimas lynu į vandenį, skrydis lynu virš scenos, pastarasis buvo toks populiarus, kad organizatoriai netgi sumažino kainą nuo penkių iki trijų litų.

Grupės „Saulės kliošas“ fanas - Aloe Blaccas

Viso festivalio metu lankytojams buvo siūlomos net trys scenos, kuriose vyko įvairūs pasirodymai. Pirmąją dieną Didžiojoje scenoje susirinkusiuosius į festivalį pirmieji į muzikos sūkurį įtraukė „Liūdni slibinai“, vėliau BIX, „Saulės kliošas“, Aloe Blacco iš JAV, „Happyendless“ ir Dj Mamanios su Joshu McClungu. Vakaro staigmena publikai buvo ta, kad 22.30 val. planuotas grupės „Happyendless“ koncertas buvo atidėtas.

Koncerto vedėjas paaiškino klausytojams, kad A. Blaccui, atvykusiam iš JAV, kuris turėjo pasirodyti vidurnaktį taip patiko „Saulės kliošo“ atliekama muzika, kad jis panoro pradėti savo pasirodymą iš karto po jų. Festivalio lankytojai šį dainininko pageidavimą sutiko ovacijomis ir pasitiko šio festivalio „vinį“, soulo ir hip hopo žvaigždę - A.Blaccą. Nors publika buvo jau "apšildyta", tačiau daugiausiai ovacijų susilaukė tik viena žinomiausių Lietuvos publikai Aloe Blacco dainų - „I Need Dollar“. Kaip ir dera gerame koncerte, publikos palaikymas ir šūksniai A.Blaccą paragino pabaigus pasirodymą grįžti į sceną ir atlikti dar vieną gerai žinomą savo hitą - „Loving You is Killing Me“.

Nors po svečio iš JAV elektroroko grupei „Happyendless“ teko koncertuoti paskutiniams tą vakarą, tačiau jų gerbėjai neliko nuvilti savo mylimos grupės pasirodymo. Klausytojai šėlo, o per paskutinę dainą „No Tommorow“, kai kurie gerbėjai nepatingėjo užsidegti ir šaltųjų ugnelių. Nors pirmos dienos programa buvo baigta, tačiau vakaras nesibaigė. Anaiptol, vieni šėlo su Dj Mamania & Josh McClung, o buvo ir tokių, kurie iki pat aušros patys grojo gitaromis ir linksminosi draugų kompanijoje, demonstruodami savus muzikinius sugebėjimus.

Šeštadienio pasirodymų „vinis“ - „G&G Sindikato“ koncertas ir išsirengę gerbėjai

Šeštadienio rytą, po nakties linksmybių, festivalio lankytojai tingiai rinkosi į mankštą, kurią buvo paruošę organizatoriai. Nors šeštadienio oras ir nelepino lankytojų, tačiau gera nuotaika ir muzikinė aura tvyranti visą savaitgalį leido atvykusiesiems mėgautis ir antros dienos siūlomomis pramogomis bei koncertais. Jau po pietų savo pasirodymą pradėjo gospel choras „Sounds in G“, „Gero oro orkestras“, kuris leido klausytojams ne tik mėgautis muzika, bet kartu ir išbandyti savo jėgas kuriant muziką netradiciniais muzikos instrumentais, tokiais kaip tušti vandens buteliai, laikraščiai ar skardinės.

Veiksmas vyko ir prie „Red Bull Tourbus“ scenos, kur koncertavo, nors ir mažiau populiarios, tačiau ne ką mažiau dėmesio susilaukusios grupės - „Garažas“, „The Artrace“ ir kiti.

Vakarop pasirodę „Poliarizuoti stiklai“ savo pasirodymu ir jaunatvišku impulsu pritraukė ne vieną klausytoją įsilieti į jų atliekamos muzikos sūkurį. Grupės atliekama legendinė daina – „Stasė“, susilaukė daugiausiai ovacijų ir padėkos šūksnių, o grupė atsidėkodama publikai už palaikymą pakartojo net dvi dainas. Po „Poliarizuotų stiklų“ pasirodė ir grupė „Empti“, kuri nei nemanė atsilikti nuo scenos vilkų ir surengė taip pat puikų pasirodymą. Po pastarosios grupės, scenoje pasirodė ir grupė „Brassbastardz“, kuri džiugino elektroninės muzikos mėgėjus. 

Šeštadienio vakaro „vinis“ buvo „G&G Sindikato“ pasirodymą, kuris pritraukė daug daugiau klausytojų nei svečias iš JAV Aloe Blaccas. Koncerto metu hip hopo dievais vainikuojama grupė savo charizma bei atliekama muzika taip užkrėtė publiką, kad ne vienas klausytojas išdrįso nusimesti marškinėlius ir įsilieti į muzikos sūkurį.

„Tamsta muzika festivalio 2011“ naujiena – trijų dienų programa

Skirtingai nei prieš tai vykusiuose „Tamsta muzika“ festivaliuose, šiais metais organizatoriai sudarė programą ir trečiai dienai. Nors jau nuo ankstaus ryto buvo ir tokių, kurie krovėsi daiktus bei ruošėsi kelionei namo, tačiau buvo ir nemažai tokių, kurie vis dar dalyvavo sekmadienio programoje ir mėgavosi šiltu oru bei siūlomomis festivalio pramogomis.

Nuo 11.00 pagrindinėje festivalio scenoje vyko lindyhop‘o pamoka, kiek vėliau pasirodė ir grupė „Bigbendas Magic orchestra (jazz/swing). Gatvės šokių scenoje buvo rodomas „Degam“ spektaklis „Pupi pipa pupi“, o festivalį užbaigė savo pasirodymu, žiūrovų pamėgtoje "Gatvės lyga Soundsystem" pasirodymas. Nors paskutinės dienos renginiai ir nesulaukė gausaus publikos susidomėjimo ir dauguma mieliau mėgavosi vandens pramogomis, siūlomu maistu, gėrimais ar draugų kompanija, tačiau organizatorių pastangos sudaryti ir sekmadienio programą, vis dėlto, pasiteisino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją