Salvatore – toks yra tikrasis dainininko vardas, tačiau jau vaikystėje visi jį vadindavo Toto.

Akordeonas – būtent akordeonas buvo pirmasis rimtas instrumetas, kuriuo vaikystėje groti pradėjo bene iškiliausias italų estrados grandas Toto Cutugno.

4 – tiek koncertų Lietuvoje gruodžio mėnesį surengs Toto Cutugno, šį kartą koncertuosiantis Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

13 – tiek metų buvo jaunajam Toto Cutugno, kada jis laimėjo jaunųjų akordeonininkų konkursą.

„Albatros“ – taip vadinosi Toto Cutugno vadovaujama grupė, atlikusi tik jo sukurtas dainas ir ne vieną kartą puikiai pasirodžiusi „San Remo“ festivaliuose.

Joe Dassin – vienam geriausių estrados atlikėjų Toto Cutugno sukūrė ne vieną didžiuliu hitu tapusią dainą, tarpu kurių yra nepamirštama klasika - „Et Si Tu N`Existais Pas“, „Salut“ ir „L`été Indien“.

Dalida – šiai pasaulinę šlovę pelniusiai aktorei ir dainininkei Toto Cutugno parašė ypatingos sėkmės sulaukusią dainą „Laissez Moi Danser“.

„San Remo“ festivalis – ypatingai svarbiame dainų konkurse Toto Cutugno nugalėtojo laurus pelnė net du kartus: 1980 m. su daina „Solo Noi“ ir 1983 m. su megahitu „L’Italiano“.

„Eurovizijos“ dainų konkursas – didžiausiame visų laikų dainų konkurse Toto Cutugno nugalėjo su savo kompozicija „Insieme: 1992“. Tai buvo antras ir kol kas paskutinis kartas, kai „Eurovizijoje“ nugalėjo Italijos atstovai.

Vienas geriausių dainų autorių – per savo karjerą Toto Cutugno sukūrė daugybę hitais tapusių kūrinių, kuriuos išgarsino ne tik jis, bet ir kiti atlikėjai: Joe Dassin, Mireille Mathieu, Dalida, Johnny Halliday, Michel Sardou, Claude François, Hervé Vilard, Sheila, Domenico Modugno, Gigliola Cinquetti, Ornella Vanoni ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją