"B.Kutavičius yra kultinis kompozitorius gimtojoje Lietuvoje. Jo muzikos įrašai turėtų būti plačiau pasklidę", - rašė "BBC Music Magazine" apie gegužės mėnesį suomių įrašų kompanijoje "Ondine" išleistą autorinę kompozitoriaus kompaktinę plokštelę "Paskutinės pagonių apeigos".

Žurnalo nuomone, "mistinis kūrinio belaikiškumas tiesiog prikausto dėmesį".

Kaip informavo Muzikos informacijos ir leidybos centras, teigiamų atsiliepimų sulaukė ir antrasis kompaktinėje plokštelėje įrašytas kūrinys "Epitafija praeinančiam laikui". Pasak recenzijos, B.Kutavičius "sugeba meistriškai sujungti savo idėjas ir pristatyti jas itin patraukliai".

Pasirodžiusiose naujosios kompaktinės plokštelės recenzijose aukščiausiais balais taip pat yra įvertintas atlikėjų darbas bei įrašų kokybė. "Paskutinių pagonių apeigų" įrašas pagamintas Vilniaus plokštelių studijoje, "Epitafiją praeinančiam laikui" įrašė Lietuvos radijas. Kompaktinę plokštelę jau galima įsigyti "Bombos" parduotuvėse visoje Lietuvoje.

Plokštelėje įrašytus kūrinius atlieka M.K.Čiurlionio menų gimnazijos choras, Kauno valstybinis choras ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras. Kompaktinės plokštelės prodiuseris - Lietuvos muzikos informacijos ir leidybos centras, rėmėjas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją