Įtakingas britų muzikos leidinys “The New Musical Express“ (geriau žinomas kaip NME), turintis daugiau kaip penkis milijonus interneto skaitytojų kas mėnesį, surengė apklausą, siekdamas atskleisti įspūdingiausiai festivalyje pasirodžiusią grupę. Šiais metais gilias tradicijas turintis ir nuo 1970 m. rengiamas festivalis vyko birželio 22 – 26 d., jame apsilankė 135 000 žiūrovų, o 800 Lt kainuojantys bilietai ištirpo jau per pirmas keturias pardavimo valandas dar praėjusių metų spalį.

Taigi elektroninės muzikos duetas „Hurts“ pretenduoja sumušti dar vieną rekordą, pelnydamas daugiau kaip 100 tūkst. festivalio žiūrovų simpatijas ir aplenkdamas tokius grandus kaip U2, Beyonce ir „Coldplay“. Šis laimėjimas būtų svarus indėlis į grupės karjerą, ypač turint omeny, kad pirmuosius koncertus „Hurts“ pradėjo rengti vos prieš pusantrų metų.

Dainininkas Theo Hutchcraftas ir klavišininkas Adamas Andersonas išgarsėjo pernai išleidę kritikų palankiai įvertintą debiutinį albumą “Happiness“, tačiau net šeši singlai sulaukė neįtikėtinos sėkmės - “Wonderful Life”, “Better Than Love”, “Stay”, “Sunday”, “All I Want for Christmas Is New Year's Day”, “Illuminated”, beveik visiems yra sukurti įspūdingi vaizdo klipai. Ypač populiariu tapo singlas “Wonderful Life” - internete jis buvo perklausytas daugiau kaip 11 milijonų kartų, o taip pat užėmė lyderio pozicijas daugelio Europos oro avialinijų grojaraščiuose.

Dueto talentą jau įvertino ir kitos garsios scenos moterys - sukurti naujas savo dainų versijas vaikinų paprašė viena garsiausių Prancūzijos atlikėjų Mylene Farmer ir populiarioji Lady Gaga, bendradarbiauti juos kviečia britų dainininkė Leona Lewis.

Šiuo metu vien grupės skiltyje socialiniame interneto tinkle “Facebook“ yra užsiregistravę per 700 tūkstančių gerbėjų. „Hurts“ koncertai tiek Europoje, tiek Azijoje sulaukia anšlagų.

Pernai Vokietijoje „Hurts“ įteiktas prestižinis tenykščio pramogų pasaulio apdovanojimas “Bambi“ kaip geriausiems tarptautinės scenos debiutantams.

Melancholišką ir melodingą grupės muziką kritikai dažnai lygina su britų dueto “Pet Shop Boys“ kūryba. Yra ir grupių įvaizdžio panašumų - „Hurts“ scenoje elgiasi taip pat santūriai, o per fotosesijas ir koncertus vokalistas Th.Hutchcraftas visada vilki kostiumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją