Dabar grupė yra pardavusi jau beveik 50 tūkst. laikmenų ir dar daugiau nusiurbta nelegaliai. Taigi laikas bėga, muzika ir jos populiarumas keičiasi, tačiau, kaip sako grupės narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras: „tikrieji – tie, kurių širdžių ritmas iš tikro plaka „į bytą” - visuomet lieka...”

Svarai, švenčiate grupės 15 metų jubiliejų. Kaip augote, kaip keitėtės?

Be abejo, žmogus iš esmės su laiku keičiasi, todėl ir mūsų kompanija pasikeitimų neišvengė. Buvo visko. Pasikeitė ir patobulėjo kokybė ir forma. Žinoma, tai kiekvieno muzikinio skonio reikalas, tačiau aš sakyčiau, kad tekstai pasidarė gilesni ir subtilesni. Tačiau svarbiausias dalykas – vertybiniai nuostatai ir santykis su klausytoju – nepasikeitė, išliko absoliučiai nuoširdus. Mes visada grojom tik tai, ką mes norim, ir taip, kaip mes norim patys. Galbūt todėl ir esam jau tiek metų. Todėl ir toliau grosim. „Rokenrolas“ gyvas!

Jūsų šventė dviguba. „Gatvės lyga” albumui – 10 metų. Išleidžiate dar vieną leidimą. Ar jis kažkuo skirsis nuo ankstesniojo?

Tai bus dvigubas albumas. Pirmajame kompaktiniame diske – originalus albumas toks, koks buvo prieš 10 metų. Į antrąjį diską mes ir mūsų draugai sudėsime remiksuotas bei instrumentines „Gatvės lygos” albumo dainų versijas. Kai kuriems albumo kūriniams iš naujo įrašome vokalo partijas, kad viskas derėtų prie naujos versijos.

Kada ir kur bus galima įsigyti šį albumą?

Patys pirmieji albumą galės įsigyti liepos 5 d. mūsų gimtadieniniame „Red Bull Tourbus” koncerte prie Baltojo tilto.

Grupės jubiliejų nusprendėte švęsti ant scenos. Kuo šis pasirodymas bus ypatingas?

Manau, kad jei jau šventi grupės gimtadienį, tai jis privalo būti ant scenos. Mes per bet kokį koncertą dalinamės pakilia nuotaiką, kuri visuomet apima ant scenos, su atėjusia mūsų paklausyti „chebra”. O šį kartą mes dar ir švęsim.

Grosite su jaunomis grupėmis. Kodėl taip nusprendėt? Ko tikitės iš šių scenos partnerių?

Toks yra „Red Bull Tourbus” konkurso, vykstančio šiuo metu, konceptas. Prie jo prisijungti nusprendėm todėl, kad norim palaikyti ir padrąsinti jaunus muzikos talentus. Tai darome ne tik mes. Kartu su jaunimu gyvai vėliau gros ir „Skamp”, ir „Saulės kliošas”. Aš asmeniškai noriu pasiklausyti šių jaunuolių, nes tikiuosi atrasti dar negirdėtą, man patinkančią grupę, su gerais tekstais ir įdomia muzika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją