Greta Varėnos esančio ežero saloje „Dainų slėnis“ skambės įvairių stilių lietuvių atlikėjų muzika. Anot organizatorių, kaip ir pernai bei užpernai, į festivalį pakviesti tik perspektyviausi, sezono metu gyvos muzikos klube „Tamsta“ surinkę daugiausiai žmonių į koncertus ir sulaukę tik geriausių vertinimų atlikėjai. Šiemet pasirodymus festivalyje surengs G&G Sindikatas, „Brassbastardz“, Happyendless“, „Liūdni slibinai“, BIX, „Saulės kliošas“, „Empti“, „Freaks on floor“, „Despotin fam“, „Poliarizuoti stilai“ ir daugybė kitų.

Nors „Tamsta muzika“ – lietuviškų grupių ir atlikėjų festivalis, šiemet laukiama ir svečio iš JAV – reperio, soul, hip-hop, R&B muzikos atlikėjo Aloe Blacc, kuris išgarsėjo pasauliniu hitu „I need a dollar“. Konferencijos metu jos dalyviai juokavo, jog atlikėjas šiemet pakviestas į salą siekiant supažindinti jį su lietuviška muzika.

Gyvos muzikos klubas „Tamsta“ birželį, liepą ir rugpjūtį neveikia, tačiau klubo įkūrėjai dar prieš pradedant rengti festivalį tikėjo, jog ir pasibaigus sezonui, vasarą, kai vilniečiai į klubą nesirenka gausiai, galima surengti kelias dienas trunkantį festivalį. Jo metu pasirodymus surengia sezono geriausieji, „Tamstoje“ subūrę daugiausiai žmonių, sulaukę tik pačių geriausių įvertinimų.

„Norėjome, kad klubo darbas tęstųsi ir vasarą“, – kalbėjo organizatorius Arvydas Skernevičius.

Festivalyje nedalyvauja populiariosios muzikos atlikėjai, nedainuojantys gyvai.

„Fonograminingai nedalyvaus, jie paprasčiausiai nekviečiami. Tai, kas buvo šiek tiek pamiršta, turiu galvoje gyvą muziką ar poeziją, pamažu vėl tampa populiaru“, – kalbėjo grupės „Saulės Kliošas“ narys Laurynas Šarkinas.

Be muzikos, organizatoriai svečiams siūlys ir įvairių kitų pramogų: festivalio teritorijoje veiks menininkų turgelis, nuotykių parkas kvies išbandyti savo jėgas sportiniuose žaidimuose bei atrakcijose, gatvės šokio meistrai suburs į bendrą ratą visus, norinčius išmokti naujų judesių, o mėgstančiųjų maudytis lauks vandens pramogos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją