Įrašą 11 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku legendinėje studijoje "Sun" Memfyje paleido gitaristas Scotty Moore'as (Skotis Muras), padėjęs Elvis įrašyti šią dainą. Per palydovinį radijo tinklą "Sirius" įrašas buvo tiesiogiai transliuojamas ir visame pasaulyje.

Ta proga atvyko tokios Memfio įžymybės, kaip soulo dainininkas ir dainų kūrėjas Isaac Hayesas (Aizekas Heizas) ir Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas), o prie studijos nepaisydami karščio susirinko 6-8 tūkst. rokenrolo "karaliaus" gerbėjų.

Paklaustas, ar tą dieną prieš 50 metų, kai atėjo į šią studiją, numanė, jog pakeis muzikos istorijos kryptį, S.Moore'as atsakė: "Turbūt juokaujat. Aš jau turėjau grupę ir mano vienintelis troškimas buvo groti".

"That's All Right" buvo viena iš trijų dainų, kurias tą dieną įrašė E.Presley, S.Moore'as ir boso gitaristas Billas Blackas (Bilas Blekas). Kitos dvi buvo "I Love You Because" ir "Blue Moon of Kentucky". "That's All Right", kurią daugelis vadina pirmąja rokenrolo daina, tapo vietos radijo stoties hitu ir netrukus prasidėjo 19-mečio E.Presley kelionė į šlovę.

Muzikantas Billy Swanas (Bilis Svonas) sakė: "Puiku, kad Scotty taip pripažįstamas. Elvis būtų skambėjęs visai kitaip be Scotty ir jo gitaros. Jie įkvėpė tiek daug žmonių - Jerry Lee Lewisą (Džerį Li Liuisą), Carlą Perkinsą (Karlą Perkinsą), "Everly Brothers". Visi norėjo būti kaip Elvis. Ir aš norėjau būti kaip Elvis".

Tarp visą dieną vykusiuose šventiniuose renginiuose dalyvavusių Memfio muzikos legendų buvo ir saksofonininkas Ace'as Cannonas (Eisas Kanonas), Billy Lee Riley (Bilis Li Railis), Sonny Burgessas (Sonis Berdžesas) ir "The Pacers".

Prieš metus miręs Samas Phillipsas (Semas Filipsas), kuriam prieš 50 metų priklausė studija "Sun Records", yra sakęs, kad ieškojo baltaodžio vaikino, galinčio dainuoti afroamerikiečių dainas, nes tuo metu baltieji nebūtų pirkę juodųjų įrašytos muzikos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją