Šis koncertinis turas įplaukų dydžiu pralenkė rokerių „The Rolling Stones“ koncertinį turą „A Bigger Bang“, vykusį 2005-2007 metais, ir jau viso nuo 2009 metų, kai tik prasidėjo, uždirbo 558 mln. JAV dolerių (1,359 mlrd. Lt). Manoma, kad turas, pasibaigsiantis šiais metais, pelnys 700 mln. JAV dolerių (1,705 mlrd. Lt).

„360 Degree“ koncertai tikrai gniaužia kvapą. Kalba grupės narys The Edge: „Iš tikrųjų pasiekėme ribą, absoliučią ribą, o dar kai pagalvoji apie ekonominę situaciją ir transporto išlaidas. Dar niekada nebuvome tokie didingi“.

Antroje vietoje pagal pajamas atsidūrė grupė „Bon Jovi“ – per koncertinį turą „The Circle Tour“ praeitais metais grupė uždirbo 125 mln. dolerių (304 mln. Lt). Trečioje vietoje liko seras Eltonas Johnas, per koncertus uždirbęs 100 mln. dolerių (243 mln. Lt).

Ketvirtoje vietoje su 90 mln. JAV dolerių (219 mln. Lt) liko ekstravagantiškoji Lady Gaga, turėjusi šiokių tokių finansinių problemų.

„Viską išleidau pasirodymams ir iš tiesų vos nebankrutavau per koncertinį turą „The Monster Ball“. Ir labai juokinga, nes to nežinojau. Prisimenu, kaip visiems skambinau ir klausiau: kalba, kad aš neturiu pinigų? Absurdas, mano sąskaitoje – net penkios perkamiausios dainos. O jie man sako – tu skolinga 3 mln. dolerių (7,31 mln. Lt)“, - pasakoja muzikantė.

Garbinga penktoji vieta atiteko dainininkui iš Kanados Michaelui Buble – jo pajamos net 70 mln. JAV dolerių (170 mln. Lt).

Šeštoje vietoje atsidūrė seras Paulas McCartney‘is su 67 mln. JAV dolerių (163 mln. Lt), po jo seka „The Black Eyed Peas“ su 61 mln. dolerių (148 mln. Lt), „The Eagles“ su 60 mln. dolerių (146 mln. Lt), Justinas Bieberis su 53 mln. dolerių (129 mln. Lt), o dešimtuką užbaigia „Dave Matthews Band“ su 51 mln. JAV dolerių (124 mln. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją