Dovanos siautulingą šou

Savo dalyvavimą muzikiniame paplūdimyje jau patvirtino “Sel”, kurios lyderis Egidijus Dragūnas šią savaitę atsidūrė daug atgarsių susilaukusio skandalo sūkuryje. Paaiškėjus, kad žadėto grandiozinio grupės pasirodymo Palangoje ant jūros kranto nebus, ekranų, moderniausios apšvietimo ir garso technikos “prifarširuota” Karklės festivalio scena suteiks unikalią progą, taipogi ant jūros kranto, “atsirevanšuoti” tiek E.Dragūnui, tiek “Sel” gerbėjams.

“Koncerto pabūgę Palangos valdininkai savo motyvus išsakė ir narstyti šios istorijos turbūt nebėra prasmės. Karklėje iš “Sel” tikimės ryškaus reginio ir milžiniškos energijos dozės. Nors žiniasklaidoje E.Dragūnas vis sušmėžuoja ne tik pozityviame kontekste, niekas nenuneigs, kad “Sel” yra įėjusi į Lietuvos šokių muzikos istoriją, o grupės populiarumas neblėsta”, – kalbėjo „KARKLĖ 2011. LIVE MUSIC BEACH“ organizuojančio “Renginių centro” direktorius Marius Tumšys.

Nenori būti tėvo šešėlyje

Smėlėtą muzikos audrą pajūryje kelti padės ir svečiai iš Didžiosios Britanijos – “Fiction Plane”. Informacijos apie garsenybes medžiotojams už grupės šturvalo stovintis Joe Sumner pirmiausiai yra įdomus kaip atlikėjo Stingo sūnus. 

Pats muzikantas tokios etiketės kategoriškai purtosi. Visgi “Fiction Plane” yra tekę dalintis scena su grupės lyderio tėvu. 2005 m. muzikantai „apšildė“ Stingo pasirodymus turo 25 Europos šalyse metu, jiems taipogi teko garbė koncertuoti su legendine „The Police“, per grupės 2007 m. sugrįžimo turą Šiaurės Amerikoje, Europoje, Azijoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.

„Fiction Plane“ nario susierzinimas dėl mėginimų jam primesti Stingo šlovės šydą yra suprantamas, nes dešimtmetį gyvuojanti grupė išties spėjo pasiekti daug. Roko vėliava mojuojantys „Fiction Plane“ yra palankiai vertinami kritikų, surengė sėkmingą savo turą, koncertuodami išmaišė Europą su kitais atlikėjais. Vienas jų – hip hopo atstovas Snoop Dogg, su kuriuo grupės nariai netgi įrašė kelias dainas pasivadinę „Code Seven“. 

Nors sutraukia daugiatūkstantines gerbėjų minias, muzikantai dėl populiarumo parduoti savo idėjų neketina. Pernai užbaigtą naujausią studijinį albumą „Sparks“ grupė kūrė be jokio įrašų kompanijų diktato.
„Fiction Plane“ muzikantams scenos po vasaros dangumi – ne naujiena. Jų roko lauktuvių jau teko ragauti daugelio aukšto kalibro Europos festivalių, tarp kurių – garsieji „Pinkpop“ ir „Glastonbury“, – publikai.

Klubinei muzikai – atskira ambasada

„KARKLĖ 2011. LIVE MUSIC BEACH“ iš tvankių klubų ir studijų “išvilks” visą armiją stipriausių Lietuvos didžėjų bei muzikos prodiuserių. Su savo rinktinėmis ritmų kolekcijomis jie bus įkurdinti “JagerBull” 300 kvadratinių metrų elektroninės muzikos klube.
“Ši erdvė – šių metų festivalio naujovė ir dovana tiems, kurių kojos pasiilgo pasiutėliškų šokių. Tokie tebūna tik magiškai šiltomis vasaros naktimis – nusispyrus batelius ir nuskandinus visus rūpesčius jūros dugne”, – neabejojo smėlyje savo vėliavą įsmeigsiantys “JagerBull” klubo steigėjai.
Elektroniniame „KARKLĖ 2011. LIVE MUSIC BEACH“ padalinyje šeimininkausiantys svečiai gaivins publikos ausis plataus diapazono house variacijomis, kels mashup’ų bangas, akins vasarišku disco raibuliavimu, provokuos iškeltų rankų cunamiui su kreivais hip hopo ritmais.

Šokdins geriausieji

Festivalio “JagerBull” klubo scenoje pasirodys aukštai kokybės kartelę sau iškėlę elektronikos kūrėjai Mario Basanov ir Vidis. “Silence” muzikinės šeimos duetas, šią žiemą išleidęs net trejus metus brandintą albumą „Changed“, Karklėje susirinksiantiems gerbėjams žada daug melodijų, daug stilių ir gilių potyrių.

Pašėlusio tempo naktišokiams pajūryje suteiks “Tabami No Djs”. Projekto sielai Viktorui Diawarai akimirksniu atpažįstamus hitus su gera improvizacijų doze maišyti padės perkusijos virtuozas.
Virus J ir Andy Lau “JagerBull” elektroninės muzikos klube prisistatys su žaviąja vokaliste Jazzyville. Juos visus scenoje vienija “Soulhoppers” pavadinimas. Trilulei pavyko sukurti puikų produktą tech house stilių pagardinus minimal, trance bei progressive prieskoniais ir gaivaus vokalo melodijomis. Puikus projekto “Soulhoppers” įvertinimas – ne tik tūkstančiai užkariautų širdžių, bet ir tekusi garbė viena scena dalintis su klubinės padangės kometomis "Underworld" bei Armin Van Buuren. 

Švelnaus moteriško vokalo palytėtas – ir projektas „Sound‘s Engineers” feat. Natalie. Drąsiai eksperimentuojantys “garsų inžinieriai” festivalyje atstovaus Klaipėdai.

Svečių sąrašas – įspūdingas

Radijo stoties “Zip FM” studiją į Karklę su malonumu trumpam išmainys Jovani. Autorinės laidos ir vakarėlių “Dusty Groove” serijos rezidentas į kuprinę įsimes skanių house muzikos vaišių, kurias “JagerBull” publika tikrai sudoros apsilaižydama. 

Martin Virgin ir St. Stereo vietoje šerbeto iš savo krepšių trauks deep house, disco, nu disco plokšteles. Savo ryšį projektu “Love In Slow Motion” sutvirtinęs duetas turtingose kolekcijose turi daug kompozicijų, niekaip netelpančių į “lėtos meilės” rėmus. Galima nuspėti, kad Martin Virgin ir St.Stereo pasirodymas nuteiks lengvabūdiškai – taip, kaip ir dera mėgaujantis karščiausiomis rugpjūčio naktimis.

Grotuvus ant jūros kranto įsikursiančiame klube užguls ir ištikimas “G&G sindikato” bei “Skamp” bendradarbis DJ Mamania. Seniai pelnęs tikro savo srities profesionalo vardą publiką jis pamalonins riebaus funk ir hip hopo ritmais bei virtuozišku miksavimo šou.

Duetas „The Sneekers“ – taipogi „KARKLĖ 2011. LIVE MUSIC BEACH“ papildytame svečių sąraše. 2009 m. jų debiutinis darbas „POP (You Got It)“ privertė melomanus suklusti ir nuo to laiko gerbėjų minios vis auga. Festivalyje „Be2gether“ jau spėję užsirekomenduoti veikėjai Karklę šturmuos su jaunatvišku veržlumu, žinomais ir naujais kūrinias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją