Jau ketvirtus metus iš eilės rengiami „The People's Music Awards“ yra pirmieji ir kol kas vieninteliai apdovanojimai pasaulyje, skirti kontraktų su muzikos leidybos kompanijomis neturinčioms grupėms ir atlikėjams. Dalyvavimą „The People's Music Awards“ grupė „BrassBastardz“ laiko svarbiu ir neeiliniu įvykiu. Muzikantai dėkoja visiems už juos balsavusiems žmonėms.

„Dalyvavimas apdovanojimuose yra didžiulė galimybė būti pastebėtiems pasaulyje garsių, muzikos industrijoje dirbančių žmonių tarpe. Tad tikimės ne tik laimėti apdovanojimą, bet ir užmegzti daug naudingų pažinčių, praplėsti gerbėjų ratą už Lietuvos ribų. Mes džiaugiamės Lietuvos ambasadoriaus Oskaro Jusio parodytu dėmesiu, jis ketina atvykti į apdovanojimus mūsų palaikyti“, - apie apdovanojimų reikšmę grupės karjerai pasakojo „BrassBastardz“ nariai.

Šių metų apdovanojimuose dalyvaujančius atlikėjus vertins nemažas būrys žymių prodiuserių, DJ‘ų ir muzikantų, dirbusių su tokiomis žvaigždėmis kaip Jay-Z, Kanye West, Beyonce, Kylie Minogue, Kate Bush, Elton John, Paul Mcartney ir daugeliu kitų.

„BrassBastardz“ ir dėl apdovanojimo su jais besivaržančią grupę „Disco Damage“ vertins buvęs MTV vedėjas David Dunne, nuo 1988 metų laikomas itin svarbia figūra šokių muzikoje, buvęs ir D.Ramirez, pelnęs apdovanojimus kaip geriausias prodiuseris ir remiksų autorius „DJ Mag“ apdovanojimuose. Pastarasis, susipažinęs su lietuvių kūriniu, parodė susidomėjimą ir pareiškė norįs išgirsti daugiau „BrassBastardz“ dainų.

Paklausti, kaip vertina savo varžovus, „BrassBastardz“ nariai atsakė laikantys juos stipria komanda, o jų kūrinį, nominuotą apdovanojimui, vadina itin kokybišku šokių muzikos produktu.

Šiemet „Žmonių muzikos apdovanojimų“ ceremonija vyks žymiojoje Scala koncertų salėje, kurioje yra koncertavę tokie atlikėjai kaip „Coldplay“, „Chemical Brothers“, „Outkast“, „Robbie Williams“, „Kosheen“ ir daugelis kitų. Apdovanojimus tiesiogiai transliuos bemaž 10 milijonų žiūrovų auditoriją turintis televizijos kanalas „Eurochannel“, matomas 25 pasaulio šalyse, tarp jų JAV, Kanadoje ir Pietų Amerikos valstybėse. Apdovanojimų metu lietuviai pristatys tris savo kūrybos dainas.

„Tai, kad mūsų pasirodymą stebės ir dainas išgirs tūkstantinė apdovanojimų ceremonijoje dalyvausianti žmonių minia bei pasaulyje gerai žinomo televizijos kanalo „Eurochannel“ žiūrovai, yra puiki proga muzikos mylėtojus iš užsienio supažindinti su savo kūryba ir Lietuva, iš kurios mes esame kilę“, - teigia grupės nariai.

Galimybę būti pastebėtiems kaip perspektyviai grupei iš mažos šalies mato ir DJ‘ us, muzikos žurnalistas Rimas Šapauskas.

„Šiais laikais grupės gali išpopuliarėti ir be muzikos leidybos kompanijų. Visuotinio interneto vartojimo laikais nereikia dėti didelių pastangų, kad būtum išgirstas, pakanka „Soundcloud“ muzikos platformos. Na, o tokie apdovanojimai yra puiki paspirtis ir galimybė viešai populiarinti savo grupę, ypač laimėjimo atveju. Manau, kad „BrassBastardz“ yra verti būti pastebėti ir apdovanoti“, - teigia R. Šapauskas.

Dainų autoriaus bei kompanijos „Muzikinė Partija“ vadovo Justo Mamontovo manymu, grupė „BrassBastardz“ yra vienareikšmiškai verta apdovanojimo, ypač dėl dieviško Daivos Starinskaitės balso. J. Mamontovas teigia, kad po šių apdovanojimų turėtų atsirasti „BrassBastardz“ kūryba susidomėjusių žmonių, kurie padėtų grupei toliau tobulėti kūrybos prasme.

„Tai, kad „BrassBastardz“ pateko į „The People‘ s Music Awards“ man buvo geriausia dienos žinia! Manau, kad dalyvavimas šiuose apdovanojimuose gali būti labai naudingas „Brassbastardz” dėl naujai užmegztų ryšių. Man patinka, kad šiuose apdovanojimuose nenurodoma grupių ir atlikėjų socialinė, politinė ir geografinė kilmė. Tai atveria galimybę vertinti muziką be jokių stereotipų“, - dalinosi nuomone Justas Mamontovas.

Grupės „BrassBastardz“ nariai į Londoną išvyksta jau birželio 16 dieną. Muzikantai klube „Queen of Hoxton“ organizuoja susitikimą su savo gerbėjais, kurie negalės dalyvauti „Žmonių muzikos apdovanojimų“ oficialioje ceremonijoje birželio 18-ąją, tačiau norėtų palaikyti grupę ir palinkėti sėkmės.

Apie „BrassBastardz“:

2002 m. susikūrusią grupę „Brassbastardz“ sudaro saksofonininkas Alvydas Mačiulskas, trimitininkas Aurimas Rimeikis ir vokalistė Daiva Starinskaitė. Nuo grupės egzistavimo pradžios buvo išleistos 4 vinilinės plokštelės, vardinė akinių nuo saulės kolekcija. 2010-aisias, po 8 metų darbo, pasirodė ilgai lauktas pirmasis grupės albumas „Waiting“. 2011 metais „BrassBastardz“ išleido antrąjį albumą „Synthezatorium“. Grupė yra pasirodžiusi „Tamsta Muzika“, „Satta Outside“, „B2G“ festivaliuose, apšildė tokias grupes kaip „Gotan Project“ ir „Dephazz“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją