Po ilgos pertraukos trys originalieji „Jungle Brothers” nariai - Mike Gee, Afrika Baby Bam ir DJ Sammy B – patvirtino, kad grupė atsinaujino ir šiuo metu vykdo pasaulinį koncertinį turą „Speaking In Tongues Reunion Tour“, žymintį grupės gyvavimo 23 metų sukaktį.

Grupės koncertas pratęs itin sėkmingą menų fabriko renginių seriją „Loftas Live”, gyvos muzikos fanams šiemet atvežusi Bristolio drum’n’bass koncentratą „Dub Mafia”, saksofono herojų Mr. Woodnote, electro-swing’o džentelmeną Parov Stelar ir – visai neseniai – dar vieną repo legendą „The Sugarhill Gang”.

„Jungle Brothers” pasirodymas užbaigs menų fabriko „Loftas” sezoną – vasarą „Loftas” atostogaus ir ruošis būsimiems rudens koncertams.

„Jungle Brothers” – hiphopo aukso amžiaus grupė, puikiai žinoma kiekvienam, kas skiria repą nuo pankroko. Niujorko hiphopo sceną džiunglių vyrai užvaldė savo hitu „Straight Out The Jungle“ 1988-aisiais ir nuo to laiko priešakinių hiphopo vadžių neužleido kitiems neužleido ilgam.

Šis kūrinys buvo ir pradžia kultiniam žymiausių to meto hiphopo vardų triumviratui „Native Tongues”, kuriam priklausė grupės „De La Soul”, „A Tribe Called Quest”, Queen Latifah, „Mos Def” ir kt., o vėliau tęsė savo įtaką tokių atlikėjų kaip „The Roots”, „Arrested Development”, „Pharcyde”, „Common” ar Kanye West kūrybai.

Tęsdami savo šviežią ir naujos energijos pilną debiutą, muzikantai su kūriniu "I'll House You" nuėjo pas house muzikos prodiuserį Tod Terry, kurio rankose ir gimė pasaulinis hiphopo superhitas toks, kokį jį paprastai girdime ir dabar. Tai buvo pirmas kartas hiphopo istorijoje, kai šis žanras buvo sumiksuota su house ritmais.

Sukirtę rankomis su bene didžiausia JAV įrašų kompanija „Warner Bros”, „Jungle Brothers” savo sėkmę kėlė geometrine progresija. Įgiję daugiau laisvės ir galimybių eksperimentuoti, reperiai į savo muziką įnešė džiazo, soul ir funk elementų, o kūrybos rezultatas – albumas “Done By The Forces Of Nature” lyginamas su kitais tos auksinės muzikos eros šedevrais - the Beastie Boys - “Paul's Boutique” ar „De La Soul” - “Three Feet High And Rising”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją