„Šiais metais trijose scenose skambės itin įvairių stilių rokenrolo muzika, kurią atliks ne tik Vakarų Europos žvaigždės bei žymiausi Lietuvos rokeriai, bet ir gal kiek mažiau įprastos, bet tikrai originalios roko komandos iš įvairių valstybių“, – sakė festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Vienas įdomiausių ir ilgaamžiškiausių roko kolektyvų Lietuvoje „Rebelheart“ Zaraso saloje susirinksiančius lankytojus pasitiks energingo rokenrolo pliūpsniu. 1992 m. susikūrusi „Rebelheart“ per savo gyvavimą jau surengė 700 koncertų Lietuvoje, kitose Baltijos šalyse, Rusijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Portugalijoje. „Rebelheart“ rokeriai yra groję Marilyn Manson, Bruce Dickinson, Rod Stewart koncertuose, ne kartą buvo pripažinti geriausia metų Lietuvos roko grupe.

„Roko naktyse“ skambės ir AC/DC akordai – tiesa, juos atliks ne superžvaigždės iš JAV, bet patyrusių Lietuvos rokerių komanda „AC/DC Tribute.lt“. Daugiau nei dešimtmetį sėkmingai gyvuojantis „AC/DC Tribute.lt“ projektas unikaliai perteikia JAV roko monstrų muzikinę dvasią, klasika tapusiems roko himnams suteikdamas modernų dinamikos užtaisą. Jau kelerius metus iš eilės „Roko naktų“ festivalyje „AC/DC Tribute.lt“ prie scenos sutraukia bene didžiausią žiūrovų būrį.

Festivalyje taip pat pasirodys alternatyvaus roko grupė IR iš Vilniaus. 2003 m. susikūrusi grupė jau tais pačiais metais susišlavė kone visus jaunų grupių konkursų nugalėtojų laurus. Nuo 2005 m. grupė aktyviai koncertuoja Rytų ir Centrinėje Europoje, kitose užsienio šalyse. Pernai IR išleido kritikus sužavėjusį naująjį darbą „Believe“, kuris muzikos žurnalo „Sharkeen.lt“ 2010 metų apdovanojimuose grupei atnešė ne tik geriausio albumo, bet ir geriausios metų roko grupės titulus.

Lietuviškuose „Galapaguose“ svečiuosis ir ekstravagantiškasis Latvijos muzikinis fenomenas „Triana park“. Aktyviai savo šalyje ir užsienyje koncertuojanti grupė stebina besikeičiančiu neįprasta sceninio įvaizdžio ir muzikinių stilių variacija – nuo elektroninio roko, balandžių ir akustikos. Kaip teigia „Triana park“ nariai, jų muzika – tarsi kelionė, o visas jos turinys – nesibaigiantis pozityvių jausmų nuotykis.

Dar viena festivalyje koncertuosianti Latvijos grupė „Cacophonics“ – bene žymiausia Latvijos pankroko grupė. Susikūrusi 2002 m., „Cacophonics“ iki šiol surengė per 200 koncertų, daugiausia jų – Rusijoje ir Baltijos šalyse.

Užsienio svečių sąrašą papildys viena originaliausių Oslo (Norvegija) grupių vadinama „Mirramaze”. Ši grupė ne tik puikiai išmano alternatyvaus roko dirvonus, bet ir išradingai juos papuošia elektrinės violončelės skambesiu. Pradėję muzikinę veiklą nuo grojimo baruose už kelis bokalus alaus, šiandien „Mirramaze” yra nuolatiniai Skandinavijos, Vokietijos ir kitų muzikos festivalių dalyviai, grojantys vienoje scenoje su tokiomis grupėmis kaip DDE, „El Caco“, Maria Haukaas Storeng ir „Gogol Bordello“.

Netradicinių prieskonių muzikiniam kokteiliui suteiks lietuviškos alternatyviosios scenos išsišokėliai – grupė „Sportas“. Nuo 2001 m. gyvuojanti grupė pasižymi ironiškais tekstais, sunkiai apibūdinamu pop-punk-rock-synth stiliumi, neretai – ir spalvingu, šokiruojančiu sceniniu įvaizdžiu.

Šią vasarą dešimtmetį švenčianti Lietuvos grupė „Arbata“ atvyksiančius gerbėjus žada pasitikti nuotaikinga, linksma ir užvedančia muzika – kaip sako patys grupės nariai, tikrasis „Arbatos“ veidas atsiskleidžia būtent koncertuose.

Rugpjūčio 5-6 d. Zaraso saloje vyksiančiame tarptautiniame festivalyje „Galapagai/Roko naktys 2011“ iš viso pasirodys per 30 grupių. Šiemetinė renginio pažiba – žymiausia grupė festivalio istorijoje, Vokietijos rokerių ketveriukė „Guano Apes“.

Festivalyje taip pat pasirodys Švedijos melodingojo metalo scenos žvaigždės „Pain“ (Švedija), buvęs „Iron Maiden“ vokalistas Blaze Bayley (Didžioji Britanija), „Lacson“ (D. Britanija, Šveicarija), „Bedwetters“ (Estija), „Thundertale“, „Freaks on Floor“, „Soul stealer”, BIX, „Happyendless”, „Metal on Metal“, „No DJs“ (visi – Lietuva), per 10 kitų grupių, kurių dalyvavimas paaiškės artimiausiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją