Daugiausiai vandenį drumsčia su šešiolikta vieta finale negalintys susitaikyti rusai.

Išsyk po finalo, Rusijos spaudoje pasirodė nedviprasmiškų kaltinimų nugalėtojams Ellui ir Nikki iš Azerbaidžano, tiksliau jų atliekamą dainą „Running Scared“ sukūrusiems švedų prodiuseriams.

Interneto portalas Lifenews.ru apklausinėjęs kelis garsius Rusijos dainininkus, daro prielaidą, kad daina „Running Scared“ gali būti grupės „One Republic“ hito „Secrets“ plagiatas.

Nors akivaizdaus panašumo tarp šių dainų ir negalima įžvelgti, bet muzikantai pasinagrinėję melodines linijas daro išvadą, kad jos, ypač priedainyje, labai jau panašios.

Tiesa, šie kaltinimai taip ir liko tik pasvarstymais, nes niekas nesiėmė rimtai, oficialiu keliu, bandyti išsiaiškinti, ar tikrai Azerbaidžano daina originali.

Praslinkus gandams, kad daina gali būtų nukopijuota, atėjo eilė dar rimtesniems pasvarstymams. Rusijos interneto portalai ošia, kad galbūt šiemet „Euroviziją“ laimėjo visai ne azerbaidžaniečiai.

Tokius piktus gandus skatina du dalykai. Pirmiausia pasikeitė vyriausias konkurso prodiuseris. Juo tapo Jonas Ola Sandas, pakeitęs nuo 2000-ųjų konkursui sėkmingai vadovavusį Svante Stockselius'ą.

Nors pastarasis buvo kaltinamas, kad per savo darbo metus nesugebėjo išspręsti kaimyno už kaimyną balsavimo problemos, naująjį prodiuserį užgriuvo dar rimtesni kaltinimai.

Rusų portalas shoowbiz.ru skelbia, turįs slaptų duomenų iš tikrai patikimų pirminių šaltinių, kad publika visoje Europoje labiausiai palaikė švedų atlikėją Ericą Saade'ą ir jo hitą „Popular“ (galutinė 3 vieta), o komisija geriausiai įvertino italo Raphaelio Gualazzio kūrinį „Madness Of Love“ (galutinė 2 vieta). „Kaip tuomet atsitiko, kad laimėjo Azerbaidžanas?“ - retoriškai klausia matematiką išmanantys rusai.

Tokias spekuliacijas skatina antroji konkurso ne itin maloni naujovė. Iki šiol oficialiame tinklalapyje nėra paskelbti detalūs balsavimo duomenys.

Gerbėjai iki šiol dorai nežino, kaip kurioje šalyje balsavo komisija, o kaip - žiūrovai. Žinomas tik bendras balas, kuris per finalą skelbiamas viešai.

Taip pat nėra išsamių duomenų apie detalų pusfinalių balsavimą. Pavyzdžiui, žinoma, kad Lietuvos atstovė Evelina Sašenko pirmame pusfinalyje užėmė 5 vietą, bet neskelbiama, kokios šalys ją palaikė, kaip susidėstė komisijos ir žiūrovų balsai.

Ankstesniais metais detalios balsavimo rezultatų lentelės buvo skelbiamos iškart po finalo.

Informacijos trūkumas šiais metais leido pasklisti ir patiems neįtikinamiausiems gandams. Vienas jų - pasikeitus prodiuseriui, pinigų kalnus turintis Azerbaidžanas pergalę tiesiog nusipirko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)