"Kol vaikštau, kol matau, reikia įkalti dar vieną plokštelę. Joje rasite baladžių, liūdnų ir linksmų dainų, kurių reikia klausytis tyloje, ramybėje, su taure vyno. Tai ne šokių muzika", - sako pastaraisiais metais nekoncertuojantis, tik savo restorano svečiams retkarčiais padainuojantis A. Lukoševičius-Obuolys, kitąmet švęsiantis auksinį jubiliejų.

Gimęs ir augęs Klaipėdoje, svajojęs apie jūreivio gyvenimą, plaukiojęs kreiserine jachta, dainininkas iki šių dienų nesiskiria su jachtomis ir burėmis - plaukia prie salų ir iškyšulių, ilgisi Bornholmo, Kubos, Islandijos, Adrijos ir Baltijos jūrų uostų. Gal todėl jo dainų fone netrūksta įvairių garsų - žuvėdrų klykavimo, vėjo ir laivų ūkavimo.

Šešerių pradėjęs mokytis groti smuiku, jaunystėje A. Lukoševičius išgyveno auksinius "Nerijos" ansamblio laikus, su juo sako išmaišęs pusę pasaulio. Baigiantis aštuntajam dešimtmečiui dainininkas estradinius šlagerius iškeitė į džiazą - koncertavo su Kęstučiu Lušu ir Marina Granovskaja, 1980 ir 1982 metais pelnė festivalio "Gintarinė triūba" laurus, vėliau koncertavo su grupėmis "Argo", "Elektra", "Orbita" ir kt. Gyveno Maskvoje, Kaune, dvyliktus metus - Vilniuje.

Antrojoje plokštelėje įrašyta 16 dainų - daugiausia naujų, pagal paties atlikėjo ir jo bičiulių muziką ir žodžius, tačiau esama ir keletas gerai žinomų, populiarių kūrinių: Tomo Leiburo ir Pauliaus Širvio "Prie Vilniaus miesto", "Kęstučio Lušo, A. Lukoševičiaus ir Rūtos Morozovaitės "Tamsus langas", o plokštelę pradeda garsioji Demis Rousso (Demio Ruso) daina "Suvenyras", kuria A. Lukoševičius pradėjo savo solinę karjerą Klaipėdoje.

Įvairius muzikos stilius mėgstantis išbandyti A. Lukoševičius sako, kad jo dainose yra džiazroko, soulo, funky. Jaunatviškos sielos dainininkas yra bandęs ir repuoti, grojęs kontrabosu ir bosine gitara. "Dar trys naujos dainos į naują plokštelę nebetilpo, todėl jau galvoju apie trečią dainų diską", - optimistiškai į ateitį žvelgia kūrybos 30-metį pažymintis A. Lukoševičius-Obuolys.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją