Jau kelis dešimtmečius svarbiausių pasaulio klubinių įvykių priekyje žengiantis didžėjus į Kauno šokių aikštelę, kurioje pradėjo pažintį su Lietuva, sugrįš po ketverių metų pertraukos. Ilgai lauktą svečią pasitiks Kastis Torrau.

Kvėpuoja muzika

„Manau, žmonės mato, kad gyvenu ir kvėpuoju muzika 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Man tikrai rūpi tai, ką darau. Kaip didžėjus esu nuoseklus ir kiekvienam pasirodymui stengiuosi atsiduoti ne 100, o 110 procentų“, – taip savo fenomenalų populiarumą linkęs pagrįsti John Digweed.

Anot jo, profesionalumas – svarbiausia. „Jei užriesčiau nosį ir imčiau atmestinai dirbti scenoje, publika greitai prarastų susidomėjimą. Grojamą muziką privalau pažinti kaip penkis pirštus. Kaip ji skamba, kaip veikia aikštelę. Turiu nuolat klausyti, klausyti, klausyti“, – įsitikinęs didžėjus.

Nenuostabu, kad atlikėjas pasaulio klubuose ir festivaliuose yra pačių laukiamiausių svečių sąraše nuo pat 1994 metų. Tuomet John Digweed kartu su ne mažiau garsiu Sasha įrašė legendinį miksą „The Mix Collection Vol. 1“ ir pradėjo progressive house muzios erą.

Išvengia rutinos

„Matyt, nuostabiausia mano didžėjaus karjeros dalis – kaskart skirtingi savaitgaliai. Vieną savaitgalį groju festivalyje dešimtims tūkstančių, kitą – 500 žmonių talpinančioje šokių aikštelėje. Nėra jokios rutinos“, - pasakoja John Digweed.

Visai vasarai jau suplanuotos didžėjaus pasirodymų datos tikrai nekvepia rutina. Į klubą „Exit“ atlikėjas atvyks iš turo JAV, vėliau šį mėnesį aplankys Norvegiją, Čekiją, D. Britaniją, Airiją ir Belgiją, o gegužės pabaigoje atidarys legendinę klubo „Space“ terasą Ibizoje.

Įspūdingas ir John Digweed vasaros festivalių sąrašas. Žvaigždės pasirodymų sulauks „Glastonbury“ ir „Global Gathering“ D. Britanijoje, „10 Days Off“ Belgijoje, „Balaton Sound“ Vengrijoje, „Day At The Park“ Olandijoje.

Kokybės etalonas

Visa John Digweed veikla jau daugelį metų laikoma kokybės etalonu. Pradedant nepriekaištingais didžėjaus šokių muzikos rinkiniais, kurių skaičius viršija 25. Baigiant iki smulkmenų išieškotais jau 12 metų gyvuojančios John Digweed kompanijos „Bedrock“ leidiniais.

Populiarumu tiesiog stulbina ir autorinė didžėjaus radijo laida „Transitions“. Šiandien ji transliuojama daugiau nei 30 pasaulio šalių, o laidos kas savaitę klauso 8 milijonai šokių muzikos mėgėjų. Jų ratas nuo praėjusio John Digweed vizito klube „Exit“ išaugo net 4 kartus. 2007-aisiais „Transitions“ klausė „vos“ 2 milijonai...

Skaičių dėlionę tęsia ir artėjančios „Exit“ nakties lankytojai. „Gera žinoti, kad „Exit“ sugeba nepasiduoti naujų skambesių vėjams ir bent porąkart į sezoną čia užsuka tikri scenos titanai. John Digweed stovi visų titanų priekyje, jį už pulto išgirsti ketinu jau ketvirtą kartą!“, – sako nepriklausoma naktinio gyvenimo stebėtoja save vadinanti žurnalistė Daina Dubauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją