Albumas “Virgin Killer” buvo uždraustas keliose šalyse dėl drastiško viršelio, ant kurio buvo pavaizduota visiškai nuoga mergaitė.

6 metais jaunesnis Michaelis Schenkeris mokė savo vyresnį brolį groti gitara ir už tai jam Rudolfas mokėjo pinigus.

“Dommenget Explorer Galaxy” gitara su Mathias Jabs parašu kainuoja 43160 Lt ir ją galima įsigyti Jabs’o parduotuvėje Miunchene.

„Scorpions“ vokalistas Klausas Meine dainą “Wind of change” parašė prieš Berlyno sienos nugriovimą, o ne po to.

1989 metais „Scorpions“ buvo viena iš grupių, grojusių pirmajame rook koncerte Lužniki stadione („Moscow Music Peace“ festivalyje), kuriame žiūrovams pirmą kartą buvo leista stovėti (anksčiau koncertai būdavo sėdimi). Festivalis, kuris buvo skirtas kovai už taiką ir prieš narkotikų karą Sovietų Sąjungoje bei pristatyti vakarų kultūrą, įkvėpė „Scorpions“ parašyti vieną jų žymiausių kūrinių „Wind of Change“.

„Scorpions“ gitaristas Matthias Jabs groti buvo įkvėptas dainų ‘All Along The Watchtower’ ir ‘White Room’. Klasioko paklausęs, kokiu instrumentu grojama šiose dainose ir gavęs atsakymą, kad elektrine gitara, nusprendė įvaldyti šį instrumentą.

Klausas Meine prieš „Scorpions“ dainavo grupėse “Copernicus” ir “Mushrooms”.

Išleidus “Lonesome Crow” albumą, grupė trumpam išsiskyrė, o Uli Jon Roth, Jürgen Rosenthal ir Francis Buchholz įkūrė grupę „Dawn Road“, tačiau gitaristui Michaelui Schenkeriui nepanorus jungtis prie grupės į jo vietą stojo brolis Rudolfas, netrukus kolektyvas vokalui pasikvietė Klausą Meine'ą, o išleistas pirmasis albumas ir pripažinimas gimtinėje lėmė, kad buvo paliktas senasis grupės vardas „Scorpions“.

Įrašinėjant albumą “Blackout” K. Meine prarado balsą ir, nenorėdamas pakenkti grupės sėkmei, norėjo palikti kolektyvą, tačiau grupės narių palaikymas ir 2 balso stygų operacijos padėjo įveikti sunkumus.

Įsimintiniausias „Scorpions“ koncertas buvo 1985 m. „Rock in Rio“ festivalyje, kur jie grojo 350 000 žmonių auditorijai.

Dabartinio „Scorpions“ būgnininko James Kottak žmona Athena Kottak (jaunesnioji Tommy Lee sesuo) yra būgnininkė! Jie abu groja “šeimyninėje” pop punk rock grupėje „Kottak a.k.a. KrunK“, kurioje būgnininkės lazdeles valdo žmona, o James Kottak tenka vokalisto/gitaristo partija.

Per visą savo karjerą išleidę 22 studijinius albumus, daugiau kaip 50 singlų, pardavę virš 100 milijonų albumų kopijų bei pelnę 3 “World Music Award” apdovanojimus „Scorpions“ laikomi viena geriausių roko grupių muzikos istorijoje.

Albumas “Eye II Eye” - vienintelis jų albumas, kuriame galima girdėti elektroninius būgnus, be to, jame pirmą kartą buvo įrašyta daina gimtąja vokiečių kalba.

“Remember the good times” dainuojama apie garsiąją J.F.Kenedžio frazę, pasakytą Vakarų Berlyne (“We saw J.F.K. in West Berlin/When he spoke those famous words that day”), kai Kenedis visam pasauliui pasakė “Ich bin ein Berliner”, norėdamas išdidžiai pasakyti “Aš berlynietis”, pasakė “Aš esu spurga su džemu”?

Hito “Wind of changes” įrašymo, grupė „Scorpions“ 1991 metais buvo pakviesta į Kremlių susitikti su Michailu Gorbačiovu ir turėjo galimybę pabendrauti 45 minutes, o per 80-ąjį M. Gorbačiovo gimtadienį, vykusį Londone grupė atliko tą patį lemtingą megahitą “Wind of changes”.

„Scorpions“ ir Michaelas Kleitmanas, 2004 m. yra išleido singlą Michaelio Schumacherio garbei „You Are The Champion”, tai yra „Queen“ dainos „We are the champions” koveris. Be to, tais pačiais metais taip pat išleido ir singlą „Miracle”.

Per „Scorpions“ koncertą Vilniuje K. Mainas paėmė iš žiūrovų dvi vėliavas ir uždėjo ant būgnų. Dešinėje Lenkijos vėliava, kuri buvo su užrašais, o kairėje juoda vėliava su skorpiono logotipu ir užrašu „Scorpions“.

Kad galėtų groti kartu su jaunesniuoju Rudolfo Schenkerio broliu Michaeliu Schenkeriu Klausas turėjo paprašyti jo tėvo sutikimo. Tuo metu Klausui buvo 23 metai, o Michaeliui tik 16 metų.

Grupės įkūrejas Rudolfas Schenkeris parašė autobiografinę knygą apie save „Rock Your Life“.

Ant originalių pirmųjų keturių „Scorpions“ albumų kopijų buvo užrašytas “Scorpions numeris”, kuriuo paskambinus atsiliepdavo Rudolfas Schenkeris sakydamas “Hello, Scorpions.” Tai buvo jo namų numeris.

„Scorpions“ į scenos šviesą įžengė apšildydami vengrų grupę „Omega“ 70-aisias Vakarų Vokietijoje. Vėliau „Scorpions“ įrašė žymiausios šios grupės dainos “Gyöngyhajú lány” („Mergina su perlų plaukais“) koverį, jį pervadino į “White Dove” ir išleido savo koncertiniame albume “Live Bites” 1995-aisiais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją