„Vynui“ sukanka 20 metų, o šia proga į gimtąjį miestą iš užsienio ir Lietuvos vietovių ketina susirinkti buvę grupės nariai ir gerbėjai iki šiol ištikimi prieš kelis dešimtmečius kurtai muzikai, rašo alytausgidas.lt.

1991 m. į vieną grupę susibūrė ir karjerą pradėjo tuomet mažai kam žinomi, šiuo metu garsūs ir gerbiami atlikėjai – Alytaus m. savivaldybės kultūros premijos laureatas Darius Mileris – Nojus, dabartinis Andriaus Mamontovo grupės multiinstrumentalistas, sėkmingiausio Lietuvos kolektyvo „Eurovizijos“ konkurse „LT United“ narys Eimantas Belickas, Alytaus miesto himno atlikėjas, „Vyno“ žodžių ir muzikos autorius Artūras Sikorskis.

„Vynas“ - pirmasis Dzūkijos sostinės muzikinis projektas, kurio dainos („Sudie?“, „Tik nesipykim“ ir kitos) buvo puikiai įvertintos šalies radijo, TV muzikos reitinguose, užkopė į klausytojų ir specialistų renkamus topus („Estrados orbitoje“ ir kitose LRT laidose, „Radiocentro“ top-20 ir t.t.).

„Vynas“ davė pradžią bene garsiausiam Alytaus roko muzikos junginiui „Airija“, „užaugino“ narius A. Mamontovo ir kitoms Lietuvos ir užsienio muzikos grupėms.

Savo koncertui „Vynas“ pasirinko erdvę, kurioje anksčiau neteko groti – šiemet atidarytą Alytaus miesto teatro didžiąją salę. Ji buvo statoma lygiai tiek, kiek šiemet sukanka „Vynui“ – 20 metų.

Po ilgos pertraukos susitikę grupės nariai planuoja aplankyti kolektyvo istorijai svarbias vietas – repeticijų salę dabartinėje „Alitoje“, Alytaus radiją, įrašų studiją senuosiuose kultūros namuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją