„Pernai savanorių atrankoje sulaukėme beveik 300 paraiškų. Be kitų kriterijų, pretendentai turėjo išlaikyti roko muzikos IQ testą. Atranką sėkmingai įveikė ir festivalyje dirbo beveik 100 savanorių. Šiemet, plečiantis muzikinei ir pramoginei programai, planuojame surinkti gerokai didesnę savanorių komandą, o pretendentams skiriama užduotis – pateikti idėjų kitąmet vyksiančiam „Roko naktų“ 10 metų jubiliejui“, - sako „Roko naktų 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Anot prodiuserio, neatsitiktinai idėjų šturmas dėl 2012 metų festivalio rengiamas jau dabar – „Roko naktų“ komanda 10-tojo jubiliejaus proga ketina surengti grandiozinį tarptautinio masto festivalį. Jau dabar atidžiai žvalgomi pirmo ryškumo Europos ir kitų kontinentų roko žvaigždžių 2012-ųjų gastrolių maršrutai, pradedamos derybos su Baltijos šalyse dar niekada nebuvusiais žymiais roko atlikėjais.

Todėl savanoriai, norintys patekti į šiemetinę „Roko naktų“ komandą ir mėgautis festivalio atmosfera, taip pat turės pasitelkti smegenų šturmą ir trumpai papasakoti, kaip turėtų atrodyti jubiliejinis festivalis.

„Nors idėjų lietus neribojamas, pasiūlymai turėtų būti įgyvendinami realybėje – galbūt daugelis tiesiog norėtų scenoje išvysti „Metallica“ ir „AC/DC“ grupes, bet tokias idėjas turbūt teks nukelti tolesnei ateičiai. Labiausiai laukiamos idėjos, susijusios su pramoginės ir meninės festivalio programos dalimi. Laukiame beprotiškiausių idėjų ir tikimės jaunatviškos fantazijos pliūpsnio. Pakrutinti smegenis visuomet verta, ypač dėl geros rokenrolo šventės“, - pažymi A. Barniškis-Blėka.

Kaip ir kasmet, kandidatai į „Roko naktų 2011“ savanorių komandą turės užpildyti specialią anketą, kurios formą nuo šios savaitės galima rasti festivalio svetainėje.

Šiemet „Roko naktyse“ apie 150 savanorių teiks informaciją ir padės lankytojams bei festivalio dalyviams, budės įvairiose renginio vietose, bus „gamtos sergėtojai“ – saugos ir prižiūrės teritoriją, užtikrins švarą. Pasak organizatorių, savanoriais festivalyje bus pasirūpinta ir jie neliks alkani.

„Savanorio patirtis „Roko naktyse“ yra neįkainojama, ji palieka atspaudą dar daugeliui metų – tai pripažįsta visi, darbavęsi festivalyje. Šiemet savanorių laukia dar daugiau įspūdžių, kadangi festivalyje gros pirmo ryškumo Europos roko žvaigždės, bus itin turininga meninė programa, specialios pramogos šeimoms, laukiame atvykstančio didelio žiūrovų būrio iš kaimyninių šalių“, - pasakoja „Roko naktų 2011“ prodiuseris.

Rugpjūčio 5-6 d. Zaraso saloje vyksiančiame festivalyje koncertuos žymiausia grupė visoje „Roko naktų“ istorijoje – rokerių ketveriukė „Guano Apes“ (Vokietija), taip pat švedų industrinio metalo atstovai „Pain“, per 30 kitų atlikėjų iš užsienio šalių bei Lietuvos. Šiemet „Roko naktys“ taps plataus profilio renginiu, apimančiu ne tik įvairaus stiliaus muziką, bet ir menus, pramogas, žaidimus, edukacinius renginius bei kitas staigmenas, skirtas visai šeimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją