Sausio 17 d. mažąją Islandiją sukrėtė netikėta žinia - mirė Sigurjonas Sjonni Brinkas, nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ dalyvis.

Jo žmona bei šeši artimi draugai muzikantai ir dainininkai nusprendė, kad netikėtai juos palikęs Sjonni būtų norėjęs, kad daina vis dėlto skambėtų atrankoje, todėl pasivadino „Sjonni's Friends“, nusprendė atlikti „Coming Home“ ir laimėjo atranką.

„Eurovizijos“ negerbėjai išsyk sušneko, kad daina - per gera šiam konkursui, o konkurso ilgamečiai stebėtojai tikina, kad nepaisant jaukios ir švelnios nuotaikos, kuri apima klausantis, tai nėra finalo kūrinys.

Egzistuoja ir trečia nuomonė - daina gali pakliūti į finalą, nes yra išskirtinė savo žanru ir skambesiu. Ir deleguoti ją gali komisija, kuri suinteresuota, kad gegužės 14 dieną didžiajame koncerte skambėtų kuo įvairesni kūriniai.

Tos pačios nuomonės laikosi ir Lietuvos dainos gerbėjai. Manoma, kad Eveliną Sašenko į finalą gali deleguoti ne publika, o tik komisija, kuriai gali padaryti įspūdį profesionalus dainos atlikimas.

Deja, komisija išrinks tik vieną pusfinalio dalyvį, tad, jei vadovautumėmės šia logika, išeitų, kad islandai - didžiausi mūsų konkurentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją