„Baigdamas kurti paskutinę dainą naujam albumui, mąsčiau, kad noriu prasmingai jį išleisti į pasaulį. Nugirdau draugų pasakojimą apie pažįstamos šeimos skaudžią istoriją, kai vyras išėjo iš darbo namo ir dingo. Nėra nei kūno, nei žinių, tik skausme likę artimieji. Pasidomėjus mane pribloškė faktas, kad į tokią nežinią kasmet nugrimzta daugiau 1000 šeimų“, – pasakojo garsus atlikėjas Edgaras Lubys. „Naujas mano albumas bus skirtas ne tik atkreipti dėmesį į šią situaciją, bet ir, labai tikiuosi, padės atrasti dingusius ir pagelbės jų šeimoms.“

Jau šių metų gegužės 25 dieną, pasaulinę dingusių be žinios vaikų dieną, pasirodys Edgaro Lubio albumas „Missing.lt“. Taip vadinasi Dingusių žmonių šeimų paramos centro, su kuriuo bendradarbiauja dainininkas, svetainė internete. Naujausiame albume bus 14 įvairaus skambesio dainų – nuo akustinių baladžių iki novatoriškų elektropop kūrinių. Atlikėjo gerbėjai „Missing.lt“ ras ne tik dar niekur neskambėjusių ir galbūt kiek netikėtų kūrinių, bet ir jau išpopuliarėjusių dainų: „Krepšinio šalis – Lietuva“, „Laivai nutols“, „Material world“, „Deep polar night“.

Į ilgai kurto ir brandinto albumo viršelį bus sudėtos dingusiųjų be žinios nuotraukos. Visi, įsigiję šį albumą, parems Dingusių žmonių šeimų paramos centrą ir prisidės prie šios opios mūsų šalyje problemos sprendimo.

„Mus išties nustebino žinomo atlikėjo iniciatyva. Deja, dažniausiai ši problema sudomina tik tai patyrusius žmones, kurie žino, ką reiškia laukti dingusiojo, kai kamuoja klausimai, į kuriuos nėra atsakymų. Tikimės, kad Edgaro albumas ir koncertai atkreips žmonių dėmesį ir padės ieškoti artimųjų šeimoms, kurios į mus kreipiasi“, – pasakoja Dingusių žmonių šeimų paramos centro direktorė Giedrė Blažytė.

Dingusių žmonių šeimų paramos centras siekia išspręsti žmonių dingimo ir prekybos žmonėmis problemas bei mažinti be žinios dingusių žmonių ir nukentėjusių nuo prekybos žmonėmis, ypač nepilnamečių, skaičių Lietuvoje, informuojant visuomenę, vykdant prevencinę veiklą, teikiant visapusišką pagalbą nukentėjusiems ir jų šeimoms.

Gegužės 25 dieną ne tik pasirodys naujausias Edgaro Lubio albumas „Missing.lt“, bet ir visi bus kviečiami į nemokamą koncertą aikštėje prie Seimo rūmų, kurio metu bus teikiama informacija apie dingusius bei pagalbą jų artimiesiems.

„Drauge su Dingusių žmonių šeimų paramos centru norėtume šių koncertų surengti ir kituose miestuose, paskleisti žinią apie šią problemą kuo plačiau, kad žmonės neliktų abejingi. Ieškome rėmėjų, gerų žmonių, savanorių, kurie padėtų šioms likimo nuskriaustoms šeimoms“, – prie šios kilnios akcijos visus ragina prisijungti garsus šalies atlikėjas Edgaras Lubys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją