Jaunųjų bliuzo žvaigždžių rinktinė – taip vadinamas jau septynerius metus gyvuojantis „The Blues Caravan“ (liet. – bliuzo karavanas). Tarptautinį pripažinimą pelnęs projektas išsiskiria tuo, jog kiekvienais metais suburia vis kitą sudėtį, pakviesdamas perspektyviausius bliuzo stiliaus atlikėjus iš Europos ir JAV bendroms gastrolėms.

Vokietijos įrašų kompanijos „Ruf Records“ organizuojamoje šiemetinėje „The Blues Caravan“ komandoje – jaunų merginų trijulė: britė Dani Wilde, amerikietė Samantha Fish bei jos tėvynainė Cassie Taylor. Kaip pažymi kritikai, ši muzikančių trijulė geba įlieti naujų vėjų į bliuzo stilių ir savo gitaromis bei įspūdingais balsais kuria įsimenantį muzikos spektaklį.

„Visada šviežias, įdomus ir nuolat atsinaujinantis bliuzo karavanas vėl rieda po pasaulį, neaplenkdamas ir lietuviškos bliuzo fiestos. Laukia tikrai įdomus pasirodymas, kadangi šios merginos nėra eilinės bliuzmenės – jos išrinktos kaip geriausios bliuzo žanro atlikėjos, turinčios didelį talentą ir perspektyvas“, - sakė „Bliuzo naktų 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Vienintelė šiųmetinio „The Blues Caravan“ europietė, dainininkė ir gitaristė Dani Wilde yra kilusi iš Braitono. Kaip teigia kritikai, bliuzą ji dainuoja taip pat aistringai kaip legendinė atlikėja Aretha Franklin, bet D. Wilde dainose galima rasti ir šiuolaikinių atlikėjų, tokių kaip Duffy ir Joss Stone, kūrybos užuominų. D. Wilde yra išleidusi albumą, kurį prodiusavo su Ericu Claptonu dirbęs Mike Vernon, ši atlikėja dalijosi sceną su tokiomis žvaigždėmis kaip Robben Ford, Candye Kane and Koko Taylor.

Kita bliuzo karavano narė Samantha Fish, sulaukusi vos 21 metų, jau dabar yra gimtojo Kansas City bei Misūrio valstijos muzikos žvaigždė. Kaip teigia pati atlikėja, bliuzas yra jos misija, kurią atrado dar paauglystėje. S. Fish scenoje išsiskiria aukštakulniais bei ties roko muzikos riba balansuojančiais uždegančiais pasirodymais, kurie užtikrino jai populiarumą 2010 metų Čikagos bliuzo festivalyje. Pranašaujama, jog 2011-ieji šiai atlikėjai bus tikri proveržio metai.

Trečioji komandos narė Cassie Taylor (JAV) bliuzo mišiniu buvo maitinama nuo pat kūdikystės. Muzikantės tėvas, garsus atlikėjas Otis Taylor savo atžalą kvietėsi į pagalbą kuriant 8 albumus. Būdama vos 20-ies, ji jau buvo apipilta liaupsėmis už veržlų stilių scenoje ir, anot „Boston Globe“ leidinio, dangišką balsą. C. Taylor muzikoje galima rasti visko – nuo širdį veriančių baladžių iki sunkaus bliuzo, atmiešto roko doze.

Be merginų su gitaromis iš „The Blues Caravan“, 19-osios „Bliuzo naktys“ į Varnius šiemet sukvies žymių JAV, Vakarų Europos, Baltijos ir kitų šalių bliuzmenų plejadą. Legendinį Vudstoką primenančią laisvės atmosferą papildys įvairūs meno, sporto, pramoginiai renginiai ir akcijos.

Pasak festivalio prodiuserio A. Barniškio-Blėkos, kaip ir „The Blues Caravan“ projektas, taip ir „Bliuzo naktys“ kasmet pasiūlo vis naują bliuzo fiestos atspalvį ir kartu išlaiko senąją gerąją atmosferą: „Šiemet festivalis ne tik pažers muzikos bei tradicinių atrakcijų, bet ir atsiskleis nauju ekologiškumo atspalviu, atkreipdamas dėmesį į aktualią šiukšlių rūšiavimo problemą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją