Grupės „Krematoriumas“ lyderis atėjo į DELFI redakciją be firminės skrybėlės ir pajuokavo, kad jis – ne Michailas Bojarskis: „Galvojate, aš su ja ir prausiuosi?“ Jis neslėpė, kad skrybėlė jam – ir atributas, ir talismanas. „Du kartus, kai pamiršau ją viešbučio kambaryje, koncertas galėjo baigtis man ankstyva mirtimi“, – prisiminė atlikėjas.

Paaiškėjo, kad A. Grigorianas – gana romantiška asmenybė, jis įsitikinęs – „jei suprastume, kas yra meilė, ir jaustumėte ją taip, kaip Dievas, tai būtų laimė“.

Grupė koncertuos Lietuvoje pirmą kartą per 28-erius gyvavimo metus. Koncertui paruoštą programą A. Grigorianas vadina retrospektyva. Apie Vilnių muzikantas kalbėjo labai teigiamai, nes, jo teigimu, organizatorius pasistengė – „užsakė saulę, o saulėje Vilnius atrodo labai simpatingai“, – sakė A. Grigorianas.

Skaitytojai domėjosi, kodėl A. Grigorianas nedalyvavo rusų muzikantų susitikime su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu. „Nekviečia manęs, – nusišypsojo jis. – Suprantu, mūsų muzikantams pasitaikė galimybė susitikti su prezidentu, bet aš stengiuosi tokio pobūdžio renginiuose nesirodyti, nes nenoriu, kad kam nors bent išoriškai pasirodytų, jog esu susijęs su šiuo režimu. Laikausi atstumo, taip veikiausiai bus visada.“

Jis papasakojo ir apie baugų grupės pavadinimą. „Kadaise norėjome kai ką pagąsdinti, tačiau pavadinimą sugalvojome per katarsio supratimą, tai reiškia žmogaus sielos apvalymą ugnimi ir muzika. Iki šiol naiviai tikime – jei kiekvienas žmogus širdyje turėtų po krematoriumą, kuris sudegintų blogį ir tamsą, pasaulyje būtų kur kas mažiau piktumo ir viešpataujančio bukumo.“

Kai muzikantas pasineria į filosofiją ar, neduok Dieve, į politiką, lauk tik bėdos, įsitikinęs atlikėjas. „Tai ne ta sritis. Kiekvieno politiko rankos jei ne krauju, tai purvu iki alkūnių suteptos. Nėra prasmės lįsti į tą pasaulį“, – sako A. Grigorianas.

Koncertas bažnyčioje jo netrikdo. A. Grigoriano teigimu, „krematoriumas“ – krikščioniška grupė, koncertas bažnyčioje – ne pirmas. „Manau, mūsų koncertas ten tikrai tiks“, – įsitikinęs muzikantas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją