Karnavalo aprangos kodas - kuo daugiau plunksnų ir spalvų! Jis šįkart itin griežtas. Ir ne be reikalo - geriausio kostiumo autoriaus laukia įspūdingas prizas.

Pietietiškoje nakties programoje - ir specialus choreografo Šarūno Kirdeikio bei šokėjų komandos šou. Tad keli klausimai Šarūnui - apie karnavalus ir pasiruošimą.

- Ką šįkart ruošiat karnavalui?

- Intensyviai ruošiame choreografinį intro, taip pat treniruojame pilvo presus ir špagatus, nes greičiausiai vėl teks kaboti ore, vartytis ir karstytis turėklais palubėse...

- Gero karnavalo formulė - kokia ji?

- Reikia žaisti pagal karnavalo taisykles - palikti savo „namų“ įvaizdį, problemas, kuklumą. Jei esi karnavale - nebūti pasyviu stebėtoju, o stačia galva panirti į veiksmą. Linksmintis ne tik dėl savęs, bet ir skleisti gerą nuotaiką kitiems. Žinoma, būtina atitinkamai pasipuošti.

- Iš kur kostiumą gausi pats?

- Greičiausiai „susišaudysiu“ paskutinėmis dienomis iš sesės (Kotrynos Kirdeikytės)/ spektaklio/gerų draugų šokėjų sandėlių ir spintų. Man šitoje srityje pasisekė - dažniausiai neprireikia eiti i kostiumų nuomos punktus, užtenka atsidaryti spintą.

- Lietuviai - ne per kuklūs šiai pietietiškai tradicijai?

- Gal šiek tiek. Bet „Lofte“ besirenkanti gausi auditorija dažniausiai jau būna įpratusi - „pažengusi“ persirengimo srityje ir žino, kaip atrodyti, kad geriausias draugas nepažintų. Tai įkvepia ir rečiau besilankančius - jautiesi nevaržomas, nevarstomas kritiškų žvilgsnių.

- Kokie įspūdžiai iš pernai metų „Loftodromo“?

- Iki šiol atsimenu renginio intro - su atsiveriančiomis erdvėmis, judančiomis užuolaidomis, spalvinga eisena - kojūkai, batutas, plunksnos, keisčiausios riedančios dekoracijos... Ir tai, jog muzika buvo tikrai gera - ir šiuolaikiška, ir kartu Rio de Žaneiro ritmais.

- Vienas svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti būsimiems karnavalo dalyviams?

- Jei šiame karnavale sugalvojot apsirengti/daryti kažką beprotiško - pasiruoškit ir padarykit, nes didelė tikimybė, kad atėję labai galėsitės, jog nepasiryžot...

Karščiausias pavasario renginys - „Loftas“ karnavalas - kovo 25 d., 21:00 penktadienį, menų fabrike „Loftas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją