Dovanas teko laureatams padėti panėšėti. Tai buvo ne vienintelės dovanos iškilmingoje 30-metį švenčiančios "Dainų dainelės" laureatų apdovanojimo ceremonijoje, surengtoje senųjų Prezidento rūmų kiemelyje.

"Dainų dainelė" lieka nekintanti, nejudinama, neįveikiama mūsų kultūros tvirtovė. Ne kiekviena tauta gali pasigirti tokiu kultūros reiškiniu", - sakė sveikindamas susirinkusius jaunuosius dainininkus, jų mokytojus, konkurso organizatorius laikinasis Prezidentas. Anot A. Paulausko, tokios tradicijos padeda išlikti begalinėje kultūrų jūroje.

Šiemet jau nuo 1974 m. rengiamo konkurso laureatais tapo 210 jaunųjų dainininkų. Juos paruošė 38 pedagogai.

"Dainų dainelės" organizatoriai - Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija bei Švietimo ir mokslo ministerija - bei daugybė rėmėjų pasistengė, kad iš visos Lietuvos regionų į Vilnių suvažiavę dainininkai pajustų tikrą šventės nuotaiką bei ja pasidalintų su tūkstančiais žiūrovų, kurie jų pasirodymus finaliniuose koncertuose stebės per televiziją.

Visiems konkurso laureatams ir pedagogams specialus prizus - vitražus su konkurso simboliniu paukšteliu - įteikė ir Lietuvos televizijos direktorius Šarūnas Kalinauskas. LRT šias dovanas parengė kartu su Vilniaus banku.

Švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretorius Dainius Numgaudis konkurso laureatams įteikė diplomus, prizus už populiariosios "Žvaigždutės" atlikimą bei už klasikinės muzikos propagavimą. Apdovanotos ir daugiausia laureatų konkursui šiemet parengusios pedagogės - Jūratė Tadarienė ir Vita Pimpienė.

Dovanas jauniesiems dainininkams parengė ir nemažas būrys verslo įmonių, visuomeninių organizacijų.

Lietuvos televizijos žiūrovai sekmadienį vyksiantį finalinį "Dainų dainelės" koncertą galės stebėti tiesioginės transliacijos iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro metu. Transliacijų pertraukose bus rodomas ir reportažas iš laureatų apdovanojimo ceremonijos Prezidentūroje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją