Ateinantį šeštadienį (gegužės 15 d.) britų televizijos kanalas „Channel 4“ geriausiai žiūrimu laiku pradės rodyti specialių laidų ciklą. Šią programą kurs kompanija „Initial“, išgarsėjusi kaip TV konkurso „Fame Academy“ prodiuserė. „Initial“ yra dalis „Endemol“ imperijos, didžiausios nepriklausomos prodiuserių komandos Didžiojoje Britanijoje, kuri sukūrė pasaulinės reikšmės realybės šou „Big Brother“. Planuojama, kad geriausias pastarųjų šešių dešimtmečių grupių bei atlikėjų pristatymas padės nuspręsti, kas taps pirmaisiais, patekusiais į Jungtinės Karalystės muzikos šlovės muziejų. Finale tarpusavyje kovosiančius geriausius iš geriausiųjų atrinks iš ekspertų, žurnalistų, muzikos transliuotojų ir industrijos atstovų suburta komisija. Finale balsavimo teisė priklausys TV žiūrovams, kurie ir nuspręs, kas verti būti pirmaisiais šlovės muziejuje laureatais.

Pretendenduoti į Jungtinės Karalystės muzikos šlovės muziejų gali bet kurios šalies muzikantai, svarbu, kad jų muzika būtų sulaukusi populiarumo britų salose. Manoma, kad publika realių pretendetų sąraše norėtų matyti Elvis Presley (Elvį Preslį), "The Beatles", ABBA, "Queen" ir U2.

Teigiama, kad atrenkant pretendentus didžiausias dėmesys skiriamas parduotų įrašų skaičiui, kritikų vertinimams, rolei šou versle, reputacijai rengiant gyvo garso koncertus ir kuriant dainas.