Atlikėjai - iš Afrikos kilęs regio muzikantas Kizito ir jo grupė, kurią sudaro muzikantai iš Burkina Faso, Prancūzijos, Dramblio Kaulo Kranto, Siera Leonės, Tuniso, Egipto, Gvadelupos ir Martinikos.

Pasak festivalio "Alternatyva 2004" rengėjo Martyno Švėgždos fon Bekerio, šis koncertas skiriamas jaunimui, kad jis pajustų, kokia gera muzika atliekama ir klausoma Afrikos šalyse ir salose. Vienas geriausių regio stiliaus muzikantų Kizito ir jo kūryba yra labai populiarus Prancūzijoje, kurioje iš Burkina Faso kilęs atlikėjas šiuo metu gyvena.

Neįprasta, festivalio pavadinimą atitinkanti yra ir šio koncerto erdvė - 1958 m. pagal vieno komunistiškai nusiteikusio italų architekto projektą pastatytas buvęs "Pergalės" kino teatras, kurio paskirties iki šiol nepavyko pakeisti dėl tam tikrų vadinamos "stalininės" epochos architektūros ypatybių.

"Alternatyvos" festivalis baigsis sekmadienį rengiamu nemokamu koncertu Rotušės aikštėje. Čia skambės bažnytinė gospelo muzika, kurią atliks iš Niujorko (JAV) atvykęs juodaodžių choras "Harlem Gospel Choir". Koncertas skiriamas Jungtinių Tautų paskelbtai Tarptautinei šeimų dienai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją