Numatyta 10 koncertų keturių Lietuvos miestų kino teatruose.

Prieš devynis mėnesius prasidėjęs 3D koncerto kūrybinis procesas buvo ne rožėmis klotas.

Lietuvoje jau tapo įprasta, kad eksperimentinio tipo projektai įgyvendinami iš idėjos, entuziazmo ir kūrybinio smalsumo.

Muzikantai pasakojo, kad jokio rėmėjo ar biudžeto projektui neturėjo. 3D vaizdo kūrėjai atviravo, kad jokių specialių kamerų irgi neturėjo. Patirties tokio tipo kūryboje nei vieni, nei kiti per daug neturėjo.

3D koncertas buvo kuriamas iš privačių grupės narių lėšų, kameras „Recream“ susikonstravo patys. Medinius stovus kameroms irgi sukalė vieniniai meistrai.

„Artimiausia profesionalių 3D kamerų nuoma - Lenkijoje ar Estijoje. Mes neuždirbame tiek pinigų, kad galėtume vaizdų kūrimą apmokėti komerciniais tarifais“, - pasakojo „Happyendless“.

Tiek muzikantai, tiek 3D vaizdų kūrėjai susidūrė su gausybe techninių problemų. Buvo daug nepavykusių filmavimų, daug neįgyvendintų idėjų, daug medžiagos, kuri liko šiukšlinėje. Muzikantai prisipažino, kad kelis sykius buvo kilusi mintis viską mesti ir nebesikankinti. Atrodė per sudėtinga techniškai ir labai nepatikima.

Vis dėlto užsispyrimas nugalėjo. Vienuolika 3D vaizdo klipų sukurta pagal naujas ir senesnes grupės dainas. „Su vaizdu dainos tarsi atgijo“, - džiaugėsi grupės vokalistas.

Žiūrovai atvykę į seansą išvys pirmuosius lietuviškos spalvotus 3D vaizdus - pajūryje skraidančius jėgos aitvarus, žaidžiančius vaikus. Kai kurie kūriniai iliustruoti nespalvotu vaizdu, kuris sėkmingiau išryškina vaizdo gylį.

Toks muzikinis 3D projektas beveik neturi analogų pasaulyje. Anot muzikantų, tik vienintelė australų grupė grojanti „Pink Floyd“ koverius rengia kažką panašaus.

Lietuviai jau sulaukė užsienio kino teatrų susidomėjimo. Deramasi su kino centrais Baltijos šalyse. Projektu yra besidominčių ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. „Tiesa, jie primygtinai teiraujasi, ar tarp vienuolikos vaizdo iliustracijų nėra erotinių scenų“, - juokėsi muzikantai.

„Happyendless“ muzikantai džiaugėsi, kad kino centro salė pasižymi puikiomis akustinėmis savybėmis. „Groti tokiomis sąlygomis - nuostabu. Žinoma, įdomu būtų pažiūrėti į save iš šalies, bet kol kas pakanka ir to, kad matome priešais daugybę akinių, kuriuose atsispindi vaizdas. Įspūdis - fantastiškas“, - sakė S.Prūsaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)