Koncerte su orkestru grieš Lietuvos muzikos akademijos studentė Zita Abramavičiūtė ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos moksleivė Katerina Bykova.

Koncerto idėja - pažymėti išsiplėtusios Europos Sąjungos vienybę, solidarumą ir ryžtą bendromis jėgomis kurti naują Europą.

Helsinkyje Lietuvą ir kitas naująsias ES nares sveikins Suomijos prezidentė Tarja Halonen, bus atidaryta fotografijų apie šias valstybes paroda.

Tai bendras visų Helsinkyje reziduojančių naujųjų ES narių ambasadų renginys, organizuotas talkinant Europos Komisijos atstovybei ir Suomijos užsienio reikalų ministerijai.

Į minėjimą pakviesti Suomijos parlamento ir Vyriausybės nariai, savivaldybių vadovai, verslo asociacijų lyderiai, nevyriausybinių organizacijų darbuotojai, menininkai, žurnalistai, tautinių mažumų atstovai. Minėjime dalyvaus ir Lietuvos užsienio reikalų viceministras Justas Vincas Paleckis.

Lietuvos įstojimui į Europos Sąjungą skirtus renginius organizuoja ir mūsų šalies ambasada Helsinkyje. Gegužės 6 dieną Lietuvos ambasadorius Suomijoje Audrius Brūzga Lietuvą pristatys Suomijos Mikelio mieste. Vizito programoje numatytos paskaitos, susitikimai su savivaldybių vadovais, interviu vietos spaudai.

Gegužės 9 dieną Helsinkio centriniame Esplanadi bulvare Lietuvos ambasada Suomijoje kartu su Lietuvos turizmo informacijos centru dalyvaus Europos dienos proga surengtoje mugėje. Helsinkio gyventojams ir miesto svečiams bus pasakojama apie turizmo, verslo, kultūros ir papročių ypatumus Lietuvoje, bus kviečiama dalyvauti loterijoje ir laimėti savaitgalio kelionę į naujos ES šalies narės sostinę Vilnių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją