Australų „Pink Floyd“ turas su 3D vaizdo siužetais

Legendinės anglų grupė „Pink Floyd“ dainas perdainuojantys australai kovo 20 dieną rengiasi į 3D roko koncertų šou su stereografijos elementais. Koncertuose planuojama naudoti tokią pačią 3D technologiją kaip ir kino teatruose: auditorija dėvės 3D poliarizuotus akinius, stereo vaizdai siunčiami akims, o smegenys mato vaizdinius trimačiu vaizdu. Šis turas po Europą pristatomas kaip pirmosios pasaulyje trimačio formato gastrolės.

„Dar pernai baigiant filmuoti paskutinius 3D siužetus sužinojome, jog itin profesionaliai „Pink Floyd“ kūrinius perdainuojantys australai ruošia panašų projektą. Nesilyginame su jais, tačiau faktas, jog būsime pirmieji surengsiantys koncertų turą su 3D vaizdu, dar labiau jaudina, įkvepia ir skatina mus susitelkti kokybiškiems koncertams Lietuvoje. Juk jų bus tik dešimt ir jokių pakartojimų“, - sako „Happyendless“ vokalistas Saulius Prūsaitis.

„Happyendless 3D Cinema“ turo metu didžiųjų Lietuvos miestų kino teatrų salėse muzikantai žiūrovams koncertuos gyvai, o „Happyendless“ muziką iliustruos ekrane rodomi 3D vaizdo siužetai. 3D vaizdas – tai revoliucinis įvykis šalies kultūros pasaulyje. Žiūrovų interpretacijai bus pateikta 10 gyvenimo dokumentikos istorijų, perkeltų į trečiąją dimensiją.

Oskaras Koršunovas apie projektą: „Matau, vadinasi, gyvenu“

3D vaizdai buvo kuriami kartu su režisieriumi Oskaru Koršunovu ir vaizdo autorių komanda „Recream“ – Šarūnu Kuckailiu ir Klaudija Kairaityte. Pasak O. Koršunovo, 3D technologija leidžia įžvelgti paprastus dalykus, kurių plika akimi dažnai nepastebime.

„Norėjome parodyti matymo džiaugsmą. Panaudodami šiuolaikines technologijas išryškinome tokią kasdienybę, kokia ji yra iš tikrųjų ir kurios dažnai nė nepastebime. Jei perfrazuotume garsų filosofą, kuris teigė: „Mąstau, vadinasi, gyvenu“, – mes sakome: „Matau, vadinasi, gyvenu“, – pasakoja režisierius Oskaras Koršunovas.

Turo simbolis – kaukolė su 3D akiniais

Neatsitiktinai „Happyendless 3D Cinema“ turo reklamoms pasirinktas amžinybės simbolis – kaukolė, dėvinti 3D akinius. Pasak muzikantų ir video siužetų režisieriaus, gyvenimas dažnai asocijuojasi su šviesa ir matymu, o mirtis su tamsa.

„Daugelis gyvųjų šiais laikais nieko nemato – neturi sielos. Viduramžiais vienuoliai ant stalo pasidėdavo kaukolę, kad ši primintų apie mūsų laikinumą, padėtų skvarbiau žiūrėti į supančią aplinką. Dažnai žmonės mato tik tai, ką nori, ir atvirkščiai – užsimerkia prieš nemalonius dalykus. Norėdami gyventi, privalome regėti ir suvokti, o 3D vaizdai sustiprina mūsų pojūčius, įprasmina nesudėtingus dalykus”, – pasakoja Oskaras Koršunovas.

Video siužetų idėjos parinktos taip, kad neužgožtų „Happyendless“ muzikos ir leistų žiūrovams pamedituoti. „Nesistengėme specialiais efektais ryškinti siužetuose matomų vaizdų – ko gero, mums pavyko parodyti mažus kasdienybės stebuklus, į kuriuos realybėje tiesiog neatkreipiame dėmesio. Kai žiūri į Klaudijos ir Šarūno nufilmuotus siužetus, jie užburia, nes supranti, kad jau šimtus kartų matei panašius vaizdus, bet prieš tai jie nevertė susimąstyti“, – sakė „Happyendless“ vokalistas Saulius Prūsaitis.

Koncerte – dainos iš naujo albumo

Šio turo metu „Happyendless“ žiūrovams pristatys geriausius savo kūrinius bei šviežias dainas iš naujojo albumo. Trimačio vaizdo siužetai sukurti tokioms dainoms kaip „Power Forever“, „No Tomorrow“, „Vacuum“, „Uncovering New Africa“. Kitą pusę gyvai atliekamo grupės repertuaro sudarys būsimo „Happyendless“ albumo kūriniai: „Sweet Sweet Super Sweet“, „Golden Olympic“, „Central Lover“, „Londong Big City“ bei kitos dainos, iliustruotos 3D vaizdo grafika.

Kovo 11 d. „Happeyndless 3D Cinema“ koncertų turas startuos Vilniuje, kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ didžiojoje salėje, 19 ir 21 val. Vėliau trimačio vaizdo koncertai persikels į Kauną (kovo 18 d., 19 ir 21 val. „Forum Cinemas“, „Akropolis“), Klaipėdoje grupė koncertuos balandžio 1 d. (19 ir 21 val. „Forum Cinemas“, „Akropolis“), Šiauliuose - balandžio 8 d. (19 ir 21 val. „Forum Cinemas“, „Akropolis“). „Happyendless“ gyvo garso ir 3D vaizdo turas baigsis Vilniuje, balandžio 15 d. 19 ir 21 val., kino teatre „Forum Cinemas Vingis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)