Kolektyvą, kuris buvo vienas pirmųjų
acid house
muzikos pionierių, sudarė broliai Philas ir Paulas Hartnollai (Filas ir Polas Hartnolai). Apie sprendimą buvo pranešta oficialioje "Orbital" interneto svetainėje.

„Jaučiame, kad "Orbital" prarado kursą“, - atvirame laiške rašo Paulas Hartnollas. „Puiku žinoti, kad mes baigiame, nes nemažai grupių stengiasi išvengti pabaigos. Nuostabu, kad paskutinis mūsų pasirodymas įvyks „Glastonbury“ festivalyje“.

"Orbital" karjerą pradėjo 1990 m., išleisdama keturių kūrinių mini albumą „Chime“. Šio klasikinio darbo įrašai kainavo vos 2.5 svaro, tačiau to pakako, kad acid house muzikos stilius iš pogrindžio klubų patektų tiesiai į populiariausių hitų sąrašus. "Orbital" buvo pirmąja šokių muzikos grupe, kuri pradėjo rengti įspūdingus koncertinius pasirodymus. Dueto programos „Glastonbury“ festivaliuose tapo gyva legenda. Šiemet vyksiančiame festivalyje "Orbital" neketina reklamuoti savo naujojo albumo. „Tai bus tikras šėlsmas, nes paskutiniame koncerte grosime tik pačius geriausius savo kūrinius“, - pranešime teigia Paulas Hartnollas.